Citrix heeft Virtual Computer overgenomen, dat met NxTop een concurrent van Citrix' client hypervisor XenClient in huis had.

Virtual Computer werd opgericht in 2007 in de buurt van Boston. Het bedrijf bouwde, overigens met financiële steun van Citrix, een goed systeem voor desktopvirtualisatie, NxTop, een concurrent voor Citrix' XenClient. Nu koopt Citrix het bedrijf voor een niet nader genoemd bedrag.

Hoewel het gerucht ging dat Citrix met de overname gewoon een concurrent had geëlimineerd, argumenteerde het softwarebedrijf op zijn conferentie in San Francisco, Citrix Synergy, het tegendeel met de lancering van Citrix XenClient Enterprise Edition, een geïntegreerde versie van de Citrix- en Virtual Computer-technologie. "We bieden meer policy- en securitymogelijkheden, automatische back-up en recovery van je volledige pc (applicaties, data, voorkeuren, ...) en schaalbare synchronisatie over het hele bedrijf", klonk het. Zijdelings werd er aan toegevoegd dat Virtual Computer ook een "fantastisch team" in huis heeft en dat de deal dus ook over de mensen gaat.

Ondertussen heeft de geruchtenmolen al een nieuw doelwit, MokaFive, die andere desktopvirtualisatieaanbieder. Alle ogen zijn gericht op VMware.

Citrix heeft Virtual Computer overgenomen, dat met NxTop een concurrent van Citrix' client hypervisor XenClient in huis had. Virtual Computer werd opgericht in 2007 in de buurt van Boston. Het bedrijf bouwde, overigens met financiële steun van Citrix, een goed systeem voor desktopvirtualisatie, NxTop, een concurrent voor Citrix' XenClient. Nu koopt Citrix het bedrijf voor een niet nader genoemd bedrag. Hoewel het gerucht ging dat Citrix met de overname gewoon een concurrent had geëlimineerd, argumenteerde het softwarebedrijf op zijn conferentie in San Francisco, Citrix Synergy, het tegendeel met de lancering van Citrix XenClient Enterprise Edition, een geïntegreerde versie van de Citrix- en Virtual Computer-technologie. "We bieden meer policy- en securitymogelijkheden, automatische back-up en recovery van je volledige pc (applicaties, data, voorkeuren, ...) en schaalbare synchronisatie over het hele bedrijf", klonk het. Zijdelings werd er aan toegevoegd dat Virtual Computer ook een "fantastisch team" in huis heeft en dat de deal dus ook over de mensen gaat. Ondertussen heeft de geruchtenmolen al een nieuw doelwit, MokaFive, die andere desktopvirtualisatieaanbieder. Alle ogen zijn gericht op VMware.