Azure wordt de 'preferred cloud' voor de future roadmap bij Citrix. Dat wil zeggen dat Citrix-producten zoals XenMobile en NetScaler binnenkort meer integraties krijgen met Microsoft's Enterprise Mobility Suite (EMS), naargelang de vraag van klanten.

De samenwerking laat bedrijven met Windows 10 Enterprise (Current Branch) ook toe om per gebruiker images van Windows 10 uit te rollen via XenDesktop VDI Solution op Azure. Of met andere woorden: een virtuele Windows 10 die in Azure draait en via de Citrix-toepassing naar je scherm komt.

"We brengen onze samenwerking naar een hoger niveau. Dit komt er op vraag van de bedrijven", legt kersvers Citrix-ceo Kirill Tatarinov uit. "XenDesktop VDI gaat Windows 10 as a Service leveren, draaiend op Azure."

Ook rond Skype for Business komt er een betere integratie met XenApp en de XenDesktop VDI omgeving. Volgens Citrix is het bedrijf daarmee de enige die Skype for Business volwaardig viruteel kan aanbieden. XenApp zal ook Office 365 volledig ondersteunen, inclusief plugins en macro's. Dat wil zeggen dat je vanuit ShareFile, de bestandsbeheerder van Citrix, rechtstreeks documenten kan openen en bewerken, zelfs met meerdere gebruikers.

Azure wordt de 'preferred cloud' voor de future roadmap bij Citrix. Dat wil zeggen dat Citrix-producten zoals XenMobile en NetScaler binnenkort meer integraties krijgen met Microsoft's Enterprise Mobility Suite (EMS), naargelang de vraag van klanten.De samenwerking laat bedrijven met Windows 10 Enterprise (Current Branch) ook toe om per gebruiker images van Windows 10 uit te rollen via XenDesktop VDI Solution op Azure. Of met andere woorden: een virtuele Windows 10 die in Azure draait en via de Citrix-toepassing naar je scherm komt. "We brengen onze samenwerking naar een hoger niveau. Dit komt er op vraag van de bedrijven", legt kersvers Citrix-ceo Kirill Tatarinov uit. "XenDesktop VDI gaat Windows 10 as a Service leveren, draaiend op Azure."Ook rond Skype for Business komt er een betere integratie met XenApp en de XenDesktop VDI omgeving. Volgens Citrix is het bedrijf daarmee de enige die Skype for Business volwaardig viruteel kan aanbieden. XenApp zal ook Office 365 volledig ondersteunen, inclusief plugins en macro's. Dat wil zeggen dat je vanuit ShareFile, de bestandsbeheerder van Citrix, rechtstreeks documenten kan openen en bewerken, zelfs met meerdere gebruikers.