Softwarefabrikant Citrix wil zijn cloud management platform CloudStack onderbrengen bij de Apache Software Foundation. Het bedrijf stapt ook uit de OpenStack Foundation.

Citrix bracht CloudStack uit na de overname van Cloud.com. Het bedrijf gaat versie 3.0 van CloudStack nu lanceren onder een Apache 2.0-licentie en zal ook een commerciële distributie aanbieden. In dat opzicht volgt het een beetje het model van een Red Hat, dat een commerciële Linux-distributie aanbiedt.

Volgens marktkenners lijkt de zet een klap voor OpenStack, dat een eigen 'Foundation' had opgericht. Enkele grote namen achter OpenStack zijn HP en Dell. Tussen CloudStack en OpenStack werd een tijdlang naar een integratie gezocht, maar dat is nooit echt gelukt. Volgens analistenbureau Gartner zou CloudStack momenteel een stabielere codebasis hebben dan

OpenStack, wat natuurlijk aantrekkelijker is voor opensourceontwikkelaars.

Softwarefabrikant Citrix wil zijn cloud management platform CloudStack onderbrengen bij de Apache Software Foundation. Het bedrijf stapt ook uit de OpenStack Foundation. Citrix bracht CloudStack uit na de overname van Cloud.com. Het bedrijf gaat versie 3.0 van CloudStack nu lanceren onder een Apache 2.0-licentie en zal ook een commerciële distributie aanbieden. In dat opzicht volgt het een beetje het model van een Red Hat, dat een commerciële Linux-distributie aanbiedt. Volgens marktkenners lijkt de zet een klap voor OpenStack, dat een eigen 'Foundation' had opgericht. Enkele grote namen achter OpenStack zijn HP en Dell. Tussen CloudStack en OpenStack werd een tijdlang naar een integratie gezocht, maar dat is nooit echt gelukt. Volgens analistenbureau Gartner zou CloudStack momenteel een stabielere codebasis hebben dan OpenStack, wat natuurlijk aantrekkelijker is voor opensourceontwikkelaars.