Het Amerikaanse investeringsfonds Aquiline Capital Partners investeert 50 miljoen euro in het Mechelse betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. Gimv stapt daardoor wel uit het bedrijf.

Vorige week [lekte uit] dat Clear2Pay verrassend nog niet onmiddellijk voor een beursgang zal gaan, maar wel ervoor opteert om eerst nog een grote kapitaalronde te doen. Dat om het eigen betaaltechnologieplatform uit te breiden, onder meer via overnames. Het geld zou afkomstig zijn van een grote Amerikaanse investeerder en dat is nu bevestigd: het Amerikaanse investeringsfonds Aquiline Capital Partners pompt liefst 50 miljoen euro in het bedrijf. "Wij wilden een Amerikaanse investereerder vinden, omdat die markt op termijn belangrijk zal worden voor ons", zegt cfo en medeoprichter Jürgen Ingels in de Financial Times.

Dat heeft wel als gevolg dat Gimv uit Clear2Pay stapt. De Vlaamse investeringsmaatschappij had eerder al aangegeven dat het zijn participatie wilde verkopen indien het door de kapitaalverhoging zijn controle in het bestuur zou verliezen. De organisatie heeft daarom nu haar belang in Clear2Pay aan Aquiline verkocht. Aquiline en het management zullen samen meer dan 50 procent van de groep in handen krijgen.

Gimv is aandeelhouder van Clear2Pay sinds 2006, toen het een initiële 4,7 miljoen euro investeerde in een totale kapitaalronde van 15,7 miljoen euro. Gimv investeerde ook in de volgende kapitaalrondes. "De verkoop heeft een positieve impact van 2,2 miljoen euro op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van Gimv", klinkt het nog.

Het Amerikaanse investeringsfonds Aquiline Capital Partners investeert 50 miljoen euro in het Mechelse betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. Gimv stapt daardoor wel uit het bedrijf. Vorige week [lekte uit] dat Clear2Pay verrassend nog niet onmiddellijk voor een beursgang zal gaan, maar wel ervoor opteert om eerst nog een grote kapitaalronde te doen. Dat om het eigen betaaltechnologieplatform uit te breiden, onder meer via overnames. Het geld zou afkomstig zijn van een grote Amerikaanse investeerder en dat is nu bevestigd: het Amerikaanse investeringsfonds Aquiline Capital Partners pompt liefst 50 miljoen euro in het bedrijf. "Wij wilden een Amerikaanse investereerder vinden, omdat die markt op termijn belangrijk zal worden voor ons", zegt cfo en medeoprichter Jürgen Ingels in de Financial Times. Dat heeft wel als gevolg dat Gimv uit Clear2Pay stapt. De Vlaamse investeringsmaatschappij had eerder al aangegeven dat het zijn participatie wilde verkopen indien het door de kapitaalverhoging zijn controle in het bestuur zou verliezen. De organisatie heeft daarom nu haar belang in Clear2Pay aan Aquiline verkocht. Aquiline en het management zullen samen meer dan 50 procent van de groep in handen krijgen. Gimv is aandeelhouder van Clear2Pay sinds 2006, toen het een initiële 4,7 miljoen euro investeerde in een totale kapitaalronde van 15,7 miljoen euro. Gimv investeerde ook in de volgende kapitaalrondes. "De verkoop heeft een positieve impact van 2,2 miljoen euro op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van Gimv", klinkt het nog.