De Belgische specialist in betalingstoepassingen versterkt zich zo in de VS en India.

Alweer heeft Clear2Pay een sectorgenoot opgeslokt. Het Mechelse bedrijf kocht deze keer voor een niet nader genoemd bedrag het Amerikaans-Indiase ISTS Worldwide, dat vooral sterk staat op vlak van retail betalingsverkeer. De firma heeft een brede klantenbasis met onder meer PayPal, Sears, Levis en Microsoft als grote namen. Het bedrijf telt 300 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Californië, een site voor productontwikkeling en implementatie in India en een kantoor in Frankrijk.

Clear2Pay-ceo Michel Akkermans zegt in een mededeling een hernieuwde vraag te zien naar betalingsverkeertechnologie en projectmanagementvaardigheden. De overname van ISTS, en de specifieke expertise die het bedrijf in huis heeft, moet daarop een antwoord zijn. Bovendien krijgt Clear2Pay zo ook een sterkere poot in de VS én een basis in India, van waaruit het bedrijf ook die markt kan gaan bespelen.

Vorige week kondigde Clear2Pay nog de overname aan van het Schotse Level Four, dat testtoepassingen bouwt waarmee banken hun 'selfservice'-omgeving (betaalautomaten en dergelijke) kunnen optimaliseren. Dat was, na de overname van het Zaventemse Integri in 2007 en van het Amerikaanse Lexcel voorbije zomer, al de derde overname van Clear2Pay op vlak van testsoftware.

De Belgische specialist in betalingstoepassingen versterkt zich zo in de VS en India. Alweer heeft Clear2Pay een sectorgenoot opgeslokt. Het Mechelse bedrijf kocht deze keer voor een niet nader genoemd bedrag het Amerikaans-Indiase ISTS Worldwide, dat vooral sterk staat op vlak van retail betalingsverkeer. De firma heeft een brede klantenbasis met onder meer PayPal, Sears, Levis en Microsoft als grote namen. Het bedrijf telt 300 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Californië, een site voor productontwikkeling en implementatie in India en een kantoor in Frankrijk. Clear2Pay-ceo Michel Akkermans zegt in een mededeling een hernieuwde vraag te zien naar betalingsverkeertechnologie en projectmanagementvaardigheden. De overname van ISTS, en de specifieke expertise die het bedrijf in huis heeft, moet daarop een antwoord zijn. Bovendien krijgt Clear2Pay zo ook een sterkere poot in de VS én een basis in India, van waaruit het bedrijf ook die markt kan gaan bespelen. Vorige week kondigde Clear2Pay nog de overname aan van het Schotse Level Four, dat testtoepassingen bouwt waarmee banken hun 'selfservice'-omgeving (betaalautomaten en dergelijke) kunnen optimaliseren. Dat was, na de overname van het Zaventemse Integri in 2007 en van het Amerikaanse Lexcel voorbije zomer, al de derde overname van Clear2Pay op vlak van testsoftware.