Het Mechelse betalingstechnologiebedrijf Clear2Pay heeft het Schotse softwarebedrijf Level Four overgenomen.

Level Four Software bouwt testtoepassingen waarmee banken hun 'selfservice'-omgeving (betaalautomaten en dergelijke) kunnen optimaliseren. Met de technologie van Level Four kunnen banken zowel de betaalautomaten, de host als de ontwikkelsystemen op een snelle manier kan testen, onafhankelijk van het type apparaat, het kaartschema of de taal. Het huidige klantenbestand van Level Four omvat grote financiële instellingen zoals JPMorganChase, Bank of America, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Lloyds, Barclays en het Franse Cedicam.

Het Level Four-team - 30 mensen - wordt geïntegreerd in de Clear2Pay Open Test afdeling, maar de medewerkers blijven opereren vanuit de kantoren in Schotland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Na de overname van het Zaventemse Integri in 2007 en van het Amerikaanse Lexcel voorbije zomer is het al de derde overname van Clear2Pay op vlak van testsoftware. " Naarmate we steeds meer ervaring opdoen in projecten rond de modernisering van het betalingsverkeer, zien we dat testen een uitermate cruciale rol speelt voor een succesvolle implementatie. Tot op heden is dat nog vaak een uitermate tijds- en kapitaalintensieve activiteit, met een hoog risico qua menselijk falen", klinkt het in een persmededeling.

Het Mechelse betalingstechnologiebedrijf Clear2Pay heeft het Schotse softwarebedrijf Level Four overgenomen. Level Four Software bouwt testtoepassingen waarmee banken hun 'selfservice'-omgeving (betaalautomaten en dergelijke) kunnen optimaliseren. Met de technologie van Level Four kunnen banken zowel de betaalautomaten, de host als de ontwikkelsystemen op een snelle manier kan testen, onafhankelijk van het type apparaat, het kaartschema of de taal. Het huidige klantenbestand van Level Four omvat grote financiële instellingen zoals JPMorganChase, Bank of America, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Lloyds, Barclays en het Franse Cedicam. Het Level Four-team - 30 mensen - wordt geïntegreerd in de Clear2Pay Open Test afdeling, maar de medewerkers blijven opereren vanuit de kantoren in Schotland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. Na de overname van het Zaventemse Integri in 2007 en van het Amerikaanse Lexcel voorbije zomer is het al de derde overname van Clear2Pay op vlak van testsoftware. " Naarmate we steeds meer ervaring opdoen in projecten rond de modernisering van het betalingsverkeer, zien we dat testen een uitermate cruciale rol speelt voor een succesvolle implementatie. Tot op heden is dat nog vaak een uitermate tijds- en kapitaalintensieve activiteit, met een hoog risico qua menselijk falen", klinkt het in een persmededeling.