Clear2Pay neemt Amerikaans Lexcel Solutions over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Mechelse Clear2Pay neemt Lexcel Solutions over. Dat Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in testapplicaties rond betalingsverkeer.

Het Mechelse Clear2Pay neemt Lexcel Solutions over. Dat Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in testapplicaties rond betalingsverkeer.

Lexcel Solutions voorziet in oplossingen rond het testen van betalingen en betaalplatformen. Het bedrijf biedt die producten en diensten onder meer aan ronkende namen aan waaronder JP Morgan, de United States Postal Service, WorldPay, Wincor Nixdorf en Mercury Payments.

Clear2Pay wil zich via de overname versterken in het aanbieden van zulke testoplossingen en meteen internationaal verder blijven doorgroeien. In Europa is het bedrijf via een eerdere overname (Integri) al een speler in de testmarkt geworden, maar met Lexcel slaat het de weg naar Noord-Amerika in.

Een overnamebedrag werd niet genoemd. In het persbericht heeft Clear2Pay-cfo Jurgen Ingels het over “een tweede deal die gefinancierd werd met de kapitaalverhoging van 50 miljoen euro.” Die dateert van 2009 waarbij een consortium onder leiding van Aquiline Capital Partners het nodige kapitaal bijeen bracht. Ingels voegt er in één adem aan toe dat Clear2Pay in de komende kwartalen nog acquisities verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content