Het Mechelse Clear2Pay zoekt extra geld om verder te groeien. Het hoopt liefst 30 miljoen euro op te halen.

Dat staat te lezen in de krant De Standaard. Het nieuws verrast om twee redenen: het betaaltechnologiebedrijf wordt al een tijdlang gesolliciteerd om naar de beurs te trekken. Dat bevestigde cfo Jürgen Ingels onlangs nog eens in een interview met Data News. Nu zou het bedrijf dus eerst nog een kapitaalsverhoging ambiëren om het eigen platform uit te breiden. Ten tweede gaat Clear2Pay voor de stevige som van 30 miljoen euro. Dat is nog eens de som die het bedrijf sinds de opstart ophaalde bij investeerders.

Het geld zou kunnen komen van een grote Amerikaanse investeerder. Dat zorgt volgens de krant voor gemopper bij sommige aandeelhouders, omdat zij zo misschien buitenspel zouden worden gezet. Ze willen op z'n minst mee kunnen intekenen in de kapitaalverhoging.

Onder meer AGF Private Equity (Allianz), Iris Capital, Big Bang Ventures, Gimv, Quest for Growth, TrustCapital en Intel Capital participeren al in Clear2Pay. Het management, Jürgen Ingels en Michel Akkermans, heeft nog zo'n 40 procent van het bedrijf in handen.

Het Mechelse Clear2Pay zoekt extra geld om verder te groeien. Het hoopt liefst 30 miljoen euro op te halen. Dat staat te lezen in de krant De Standaard. Het nieuws verrast om twee redenen: het betaaltechnologiebedrijf wordt al een tijdlang gesolliciteerd om naar de beurs te trekken. Dat bevestigde cfo Jürgen Ingels onlangs nog eens in een interview met Data News. Nu zou het bedrijf dus eerst nog een kapitaalsverhoging ambiëren om het eigen platform uit te breiden. Ten tweede gaat Clear2Pay voor de stevige som van 30 miljoen euro. Dat is nog eens de som die het bedrijf sinds de opstart ophaalde bij investeerders. Het geld zou kunnen komen van een grote Amerikaanse investeerder. Dat zorgt volgens de krant voor gemopper bij sommige aandeelhouders, omdat zij zo misschien buitenspel zouden worden gezet. Ze willen op z'n minst mee kunnen intekenen in de kapitaalverhoging. Onder meer AGF Private Equity (Allianz), Iris Capital, Big Bang Ventures, Gimv, Quest for Growth, TrustCapital en Intel Capital participeren al in Clear2Pay. Het management, Jürgen Ingels en Michel Akkermans, heeft nog zo'n 40 procent van het bedrijf in handen.