Bij de Vlaamse editie van 'Onderneming van het Jaar' heeft het softwarebedrijf Clear2Pay de prijs voor Beloftevolle Onderneming van het jaar gewonnen.

Met Clear2Pay is er toch weer een it-laureaat bij de Vlaamse versie van de prijs 'Onderneming van het Jaar'. Die wordt elk jaar georganiseerd door Ernst & Young. Niet voor de hoofdprijs - die ging naar de entertainmentgroep Studio 100 - wel voor de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming'. De prijs werd uitgereikt door Vlaams minister-president Kris Peeters.

Volgens de jury "groeide Clear2Pay als jonge onderneming in sneltempo naar een niveau dat vele meer mature bedrijven niet halen". Het bedrijf, dat software bouwt voor de financiële sector, werd in 2001 uit de grond gestampt door Jürgen Ingels, die voordien bij Dexia Ventures aan de slag was. Weinig later kwam Michel Akkermans, ex-FICS, bij het bedrijf als ceo. Vandaag is Clear2Pay uitgegroeid tot een firma met 450 mensen wereldwijd en een omzet van 40 miljoen euro. Bij de klanten zitten tal van grote namen: de Federal Reserve, Banco Santander, Bank of China, ... Het bedrijf draait sinds kort break-even. Een beursgang zal op termijn de volgende grote stap zijn. En ook volgens de jury is er "nog een ruime groeimarge voor de komende jaren" voor Clear2pay.

Clear2Pay volgt met deze prijs Netlog op, bekend van het populaire sociale netwerk. Andere namen die prijs ooit wonnen zijn Financial Architects, Transics en Televic.

Vrijdag kan u in Data News trouwens een groot interview lezen met Jürgen Ingels van Clear2Pay.

Bij de Vlaamse editie van 'Onderneming van het Jaar' heeft het softwarebedrijf Clear2Pay de prijs voor Beloftevolle Onderneming van het jaar gewonnen. Met Clear2Pay is er toch weer een it-laureaat bij de Vlaamse versie van de prijs 'Onderneming van het Jaar'. Die wordt elk jaar georganiseerd door Ernst & Young. Niet voor de hoofdprijs - die ging naar de entertainmentgroep Studio 100 - wel voor de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming'. De prijs werd uitgereikt door Vlaams minister-president Kris Peeters. Volgens de jury "groeide Clear2Pay als jonge onderneming in sneltempo naar een niveau dat vele meer mature bedrijven niet halen". Het bedrijf, dat software bouwt voor de financiële sector, werd in 2001 uit de grond gestampt door Jürgen Ingels, die voordien bij Dexia Ventures aan de slag was. Weinig later kwam Michel Akkermans, ex-FICS, bij het bedrijf als ceo. Vandaag is Clear2Pay uitgegroeid tot een firma met 450 mensen wereldwijd en een omzet van 40 miljoen euro. Bij de klanten zitten tal van grote namen: de Federal Reserve, Banco Santander, Bank of China, ... Het bedrijf draait sinds kort break-even. Een beursgang zal op termijn de volgende grote stap zijn. En ook volgens de jury is er "nog een ruime groeimarge voor de komende jaren" voor Clear2pay. Clear2Pay volgt met deze prijs Netlog op, bekend van het populaire sociale netwerk. Andere namen die prijs ooit wonnen zijn Financial Architects, Transics en Televic. Vrijdag kan u in Data News trouwens een groot interview lezen met Jürgen Ingels van Clear2Pay.