B.Lite, dat wordt de nieuwe naam voor de Belgische poot van telecombedrijf Clearwire.

Dat schrijft De Tijd. Het Amerikaanse Clearwire zette in 2009 zijn investeringen in ons land stop en verkocht eerder dit jaar uiteindelijk zijn Belgische poot aan telecomondernemer Max Heilbron. Die vertelt aan de krant dat hij dit najaar het bedrijf omdoopt tot B.Lite, dat in eerste instantie zal focussen op Brussel. Later zou ook een Vlaamse stad volgen.

Heilbron gaat de oude antenne-sites van Clearwire upgraden, zodat het bedrijf mobiele data aan 4G-snelheden zal kunnen aanbieden (over de 3,5 Ghz-frequentieband). Klanten zullen kunnen rekenen op een connectie van ongeveer 30 Mbps. Heilbron maakt zich sterk dat de prijs daarvoor lager dan 30 euro per maand zal liggen voor onbeperkt surfen.

Eén probleem wel: er bestaan in ons land nog geen smartphones die op de 3,5 Ghz-frequentie kunnen surfen. Sommige tablets kunnen via een usb-dongle wel al connecteren op het B.Lite-netwerk.

B.Lite, dat wordt de nieuwe naam voor de Belgische poot van telecombedrijf Clearwire. Dat schrijft De Tijd. Het Amerikaanse Clearwire zette in 2009 zijn investeringen in ons land stop en verkocht eerder dit jaar uiteindelijk zijn Belgische poot aan telecomondernemer Max Heilbron. Die vertelt aan de krant dat hij dit najaar het bedrijf omdoopt tot B.Lite, dat in eerste instantie zal focussen op Brussel. Later zou ook een Vlaamse stad volgen. Heilbron gaat de oude antenne-sites van Clearwire upgraden, zodat het bedrijf mobiele data aan 4G-snelheden zal kunnen aanbieden (over de 3,5 Ghz-frequentieband). Klanten zullen kunnen rekenen op een connectie van ongeveer 30 Mbps. Heilbron maakt zich sterk dat de prijs daarvoor lager dan 30 euro per maand zal liggen voor onbeperkt surfen. Eén probleem wel: er bestaan in ons land nog geen smartphones die op de 3,5 Ghz-frequentie kunnen surfen. Sommige tablets kunnen via een usb-dongle wel al connecteren op het B.Lite-netwerk.