Uit een door WikiLeaks gepubliceerde mail van Hillary Clinton blijkt dat Apple-CEO Tim Cook en Microsoft-oprichter Bill Gates op een lijst met mogelijke kandidaten voor het vice-presidentschap van de VS stonden. Naast de twee tech-iconen zou Clinton ook hebben overwogen Michael Bloomberg of Bernie Sanders te verkiezen boven running mate Tim Kaine.

Tim Cook zegt zowel de Democraten als de Republikeinen te steunen, maar hij maakt er niet echt een geheim van dat hij in de strijd tussen Clinton en Donald Trump achter de voormalige minister van Buitenlandse Zaken staat. Onlangs bezocht hij samen met Apple-collega Lisa Jackson een fundraiser voor de campagne van Clinton. Cook zei later dat hij dat niet als Apple-baas deed.

De naam van Apple valt de laatste weken geregeld in het lobbycircuit rond Clinton. De iPhonemaker wil koste wat het kost voorkomen dat de nieuwe president gaat tornen aan wetgeving rond encryptie. Apple weigert een achterdeur in zijn software te bouwen en daarover krijgt het steeds meer kritiek vanuit Washington.(ANP)

Uit een door WikiLeaks gepubliceerde mail van Hillary Clinton blijkt dat Apple-CEO Tim Cook en Microsoft-oprichter Bill Gates op een lijst met mogelijke kandidaten voor het vice-presidentschap van de VS stonden. Naast de twee tech-iconen zou Clinton ook hebben overwogen Michael Bloomberg of Bernie Sanders te verkiezen boven running mate Tim Kaine.Tim Cook zegt zowel de Democraten als de Republikeinen te steunen, maar hij maakt er niet echt een geheim van dat hij in de strijd tussen Clinton en Donald Trump achter de voormalige minister van Buitenlandse Zaken staat. Onlangs bezocht hij samen met Apple-collega Lisa Jackson een fundraiser voor de campagne van Clinton. Cook zei later dat hij dat niet als Apple-baas deed.De naam van Apple valt de laatste weken geregeld in het lobbycircuit rond Clinton. De iPhonemaker wil koste wat het kost voorkomen dat de nieuwe president gaat tornen aan wetgeving rond encryptie. Apple weigert een achterdeur in zijn software te bouwen en daarover krijgt het steeds meer kritiek vanuit Washington.(ANP)