Ict-reuzen Microsoft en HP pompen 250 miljoen dollar in (nog) nauwere samenwerking. De bedoeling is hun gezamenlijke software, hardware en diensten rond cloud computing een duwtje in de rug te geven.

Beide bedrijven gaan elkaars producten rond de cloud en serverbeheer verregaand promoten en ondersteunen. HP heeft vooral de hardware en diensten in huis, terwijl Microsoft een tijd geleden zijn cloudaanbod Azure bekendmaakte. Verder hebben beide bedrijven ook virtualisatie- en beheertools in huis zoals HP Insight Software en HP Business Technology Optimization software enerzijds en Microsoft System Center met Microsoft Hyper-V Server anderzijds.

De technologie van beide bedrijven zal beter geïntegreerd worden en ook aangeboden worden in pakketten. Er zullen de komende drie jaar ook nieuwe aanbiedingen volgen.

De samenwerking kadert in de huidige situatie op de it-markt waarin elke grote speler terrein probeert in te pikken van de andere. HP zal door de samenwerking met Microsoft beter kunnen optornen tegen IBM - dat op de zakelijke markt een heel breed aanbod kan voorleggen - maar ook tegen de tandem Cisco-EMC (en dus ook VMware) in de vorm van het in november aangekondigde 'Acadia'. Terwijl Cisco de servermarkt probeert binnen te sluipen, doet HP hetzelfde op de netwerkmarkt met de overname van 3Com. Voor Microsoft is de samenwerking ook een manier om sterk te blijven staan tegen Oracle, dat met de overname van Sun plots ook voor een stuk op de hardwaremarkt terecht is gekomen.

Ict-reuzen Microsoft en HP pompen 250 miljoen dollar in (nog) nauwere samenwerking. De bedoeling is hun gezamenlijke software, hardware en diensten rond cloud computing een duwtje in de rug te geven. Beide bedrijven gaan elkaars producten rond de cloud en serverbeheer verregaand promoten en ondersteunen. HP heeft vooral de hardware en diensten in huis, terwijl Microsoft een tijd geleden zijn cloudaanbod Azure bekendmaakte. Verder hebben beide bedrijven ook virtualisatie- en beheertools in huis zoals HP Insight Software en HP Business Technology Optimization software enerzijds en Microsoft System Center met Microsoft Hyper-V Server anderzijds. De technologie van beide bedrijven zal beter geïntegreerd worden en ook aangeboden worden in pakketten. Er zullen de komende drie jaar ook nieuwe aanbiedingen volgen. De samenwerking kadert in de huidige situatie op de it-markt waarin elke grote speler terrein probeert in te pikken van de andere. HP zal door de samenwerking met Microsoft beter kunnen optornen tegen IBM - dat op de zakelijke markt een heel breed aanbod kan voorleggen - maar ook tegen de tandem Cisco-EMC (en dus ook VMware) in de vorm van het in november aangekondigde 'Acadia'. Terwijl Cisco de servermarkt probeert binnen te sluipen, doet HP hetzelfde op de netwerkmarkt met de overname van 3Com. Voor Microsoft is de samenwerking ook een manier om sterk te blijven staan tegen Oracle, dat met de overname van Sun plots ook voor een stuk op de hardwaremarkt terecht is gekomen.