De omzet van Microsoft kwam uit op 29,1 miljard dollar, een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. Onder de streep bleef 8,8 miljard dollar over, een stijging van 34 procent ten opzichte van vorig jaar.

Personal computing, Microsofts grootste divisie, zette 15 procent meer af en kwam uit op een omzet van 10,7 miljard dollar. Microsoft gaf het afgelopen kwartaal 6,1 miljard dollar terug aan zijn aandeelhouders via dividend en aandeleninkopen.

Grootste stijger onder Microsofts departementen is de clouddienst. Daar stegen de opbrengsten met 24 procent tot 8,6 miljard dollar. Microsoft is met zijn Azure cloudplatform de tweede grootste cloudleverancier ter wereld, achter Amazon's AWS.

De omzet van Microsoft kwam uit op 29,1 miljard dollar, een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. Onder de streep bleef 8,8 miljard dollar over, een stijging van 34 procent ten opzichte van vorig jaar.Personal computing, Microsofts grootste divisie, zette 15 procent meer af en kwam uit op een omzet van 10,7 miljard dollar. Microsoft gaf het afgelopen kwartaal 6,1 miljard dollar terug aan zijn aandeelhouders via dividend en aandeleninkopen.Grootste stijger onder Microsofts departementen is de clouddienst. Daar stegen de opbrengsten met 24 procent tot 8,6 miljard dollar. Microsoft is met zijn Azure cloudplatform de tweede grootste cloudleverancier ter wereld, achter Amazon's AWS.