IBM noemt zijn onderzoek de Global C-suite Study. Er werden vragen gesteld aan mensen die werken op C-level: de CEO, de COO en de CIO. Zij kregen de vraag voorgelegd hoe zij de komende 3 tot 5 jaar zien en welke technologische factoren de concurrentieverhoudingen gaan aantasten. De deelnemers aan het onderzoek waren afkomstig uit 70 landen.

Positief

Opvallend is, dat de ondervraagden vooral technieken noemen die een positieve invloed hebben op hun business. Er werden veel minder negatieve factoren genoemd, die het zakendoen zouden kunnen dwarsbomen.

Open vragen

De deelnemers mochten hun situatie ook via open vragen aankaarten. Zo zei een CEO van een Nederlands IT-bedrijf: "Het is erg moeilijk om de toekomst te doorgronden. Krijgen we last van bestaande concurrenten die ons met technologie opzij willen duwen, of worden het volslagen nieuwkomers die ons plekje op de markt willen innemen?"

Hieronder de meest genoemde technische factoren uit het onderzoek, dat hier gedownload kan worden.

.
© .

Bron: Automatiseringgids

IBM noemt zijn onderzoek de Global C-suite Study. Er werden vragen gesteld aan mensen die werken op C-level: de CEO, de COO en de CIO. Zij kregen de vraag voorgelegd hoe zij de komende 3 tot 5 jaar zien en welke technologische factoren de concurrentieverhoudingen gaan aantasten. De deelnemers aan het onderzoek waren afkomstig uit 70 landen.PositiefOpvallend is, dat de ondervraagden vooral technieken noemen die een positieve invloed hebben op hun business. Er werden veel minder negatieve factoren genoemd, die het zakendoen zouden kunnen dwarsbomen.Open vragenDe deelnemers mochten hun situatie ook via open vragen aankaarten. Zo zei een CEO van een Nederlands IT-bedrijf: "Het is erg moeilijk om de toekomst te doorgronden. Krijgen we last van bestaande concurrenten die ons met technologie opzij willen duwen, of worden het volslagen nieuwkomers die ons plekje op de markt willen innemen?"Hieronder de meest genoemde technische factoren uit het onderzoek, dat hier gedownload kan worden.Bron: Automatiseringgids