Microsoft krikte zijn totale opbrengsten op met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 32,5 miljard dollar. Die groei is volgens topman Satya Nadella voor een groot deel te danken aan de omzet uit clouddiensten die met 48 procent toenam tot 9 miljard dollar. De verkoop van reguliere software, zoals besturingssysteem Windows waarmee Microsoft de wereld veroverde, nam wel wat af. Met vijf procent om exact te zijn.

Opvallend is dat ook de hardware van het bedrijf het goed doet. Inkomsten uit de Surface-lijn gingen omhoog met 39 procent, tot 1,86 miljard dollar. Misschien geen verrassing vermits het bedrijf dit jaar drie nieuwe modellen en een hoofdtelefoon uitbracht.

De winst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 8,4 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 6 miljard dollar.

Microsoft krikte zijn totale opbrengsten op met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 32,5 miljard dollar. Die groei is volgens topman Satya Nadella voor een groot deel te danken aan de omzet uit clouddiensten die met 48 procent toenam tot 9 miljard dollar. De verkoop van reguliere software, zoals besturingssysteem Windows waarmee Microsoft de wereld veroverde, nam wel wat af. Met vijf procent om exact te zijn.Opvallend is dat ook de hardware van het bedrijf het goed doet. Inkomsten uit de Surface-lijn gingen omhoog met 39 procent, tot 1,86 miljard dollar. Misschien geen verrassing vermits het bedrijf dit jaar drie nieuwe modellen en een hoofdtelefoon uitbracht. De winst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 8,4 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 6 miljard dollar.