Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, vliegt opnieuw met internettoegang aan boord, deze keer met een snellere en goedkopere formule. Na het mislukte avontuur met 'Boeing as Connexion', neemt het Panasonic Avionics onder de arm.

Een 70-tal lange-afstandsvliegtuigen worden uitgerust met de FlyNet-dienst. Passagiers kunnen via de wifi-hotspot surfen, maar ook gewoon sms-tekst en data versturen via het gsm/gprs-netwerk. Ook smartphones zoals de iPhone of Blackberry kunnen gehanteerd worden. Tarieven voor internettoegang variëren van 8 euro per uur tot 15 euro voor een halve dag, wat bijna 30 procent lager is dan vroeger. Analisten hebben echter nog altijd vragen bij het businessplan. Boeing sloot zijn 'Connexion' dienst in 2006 nadat het er zes jaar lang minstens 650 miljoen euro in had geïnvesteerd. De installatie van de apparatuur kost gemiddeld 65.000 euro per toestel, maar dat kan oplopen tot 170.000 euro.

Gebruikers kunnen betalen via hun traditionele gsm-operator of via kredietkaart. En je krijgt uiteraard ook punten via het Miles & More bonusprogramma. Dat geldt dus ook voor passagiers van Brussels Airlines.

Ryanair heeft trouwens ook enkele vliegtuigen uitgerust met wifi in samenwerking met OnAir, dat deels door Airbus werd ontwikkeld. Ryanair zou de connectiekost willen inkrimpen door online gokspelletjes, shopping en advertenties.

Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, vliegt opnieuw met internettoegang aan boord, deze keer met een snellere en goedkopere formule. Na het mislukte avontuur met 'Boeing as Connexion', neemt het Panasonic Avionics onder de arm. Een 70-tal lange-afstandsvliegtuigen worden uitgerust met de FlyNet-dienst. Passagiers kunnen via de wifi-hotspot surfen, maar ook gewoon sms-tekst en data versturen via het gsm/gprs-netwerk. Ook smartphones zoals de iPhone of Blackberry kunnen gehanteerd worden. Tarieven voor internettoegang variëren van 8 euro per uur tot 15 euro voor een halve dag, wat bijna 30 procent lager is dan vroeger. Analisten hebben echter nog altijd vragen bij het businessplan. Boeing sloot zijn 'Connexion' dienst in 2006 nadat het er zes jaar lang minstens 650 miljoen euro in had geïnvesteerd. De installatie van de apparatuur kost gemiddeld 65.000 euro per toestel, maar dat kan oplopen tot 170.000 euro. Gebruikers kunnen betalen via hun traditionele gsm-operator of via kredietkaart. En je krijgt uiteraard ook punten via het Miles & More bonusprogramma. Dat geldt dus ook voor passagiers van Brussels Airlines. Ryanair heeft trouwens ook enkele vliegtuigen uitgerust met wifi in samenwerking met OnAir, dat deels door Airbus werd ontwikkeld. Ryanair zou de connectiekost willen inkrimpen door online gokspelletjes, shopping en advertenties.