Met Visual R3 Cobol introduceert Micro Focus een Cobol-versie die 'enterprise grade' Cobol verzoent met moderne ontwikkelingsomgevingen als Eclipse en Visual Studio.

Met Visual Cobol R3 mikt Micro Focus ronduit op ontwikkelaars die vandaag veeleer vertrouwd zijn met geïntegreerde ontwikkelingsomgevingen als Eclipse en Visual Studio/.Net, evenals talen als Java en C#. Concreet moet het mogelijk zijn bestaande en/of nieuwe Cobol-code te integreren in toepassingen met moderne 'rijke' gebruikersinterfaces, naast nieuwe functionaliteit op basis van talen als Java, C# en dies meer. Dat biedt zowel mogelijkheden om Cobol-toepassingen (makkelijker) te migreren met behoud van kritieke kerncode naar nieuwe omgevingen, als om nieuwe toepassingen te voorzien van stukken Cobol waar dat aangewezen kan zijn (bijvoorbeeld voor financiële berekeningen of de verwerking van grote datahoeveelheden) naast nieuwere talen.

Zo kan Cobol zich inpassen in de nieuwe trend naar 'meertaligheid' bij ontwikkelaars, in casu de nood om kennis te hebben van meerdere programmeertalen en die te kunnen aanwenden voor specifieke delen van de toepassing waar gewenst. Deze Cobol-versie werd overigens uitgebreid met C#- en Java-achtige constructs.

Inzake platformen is deze R3 de eerste versie die toelaat om Cobol-code rechtstreeks te draaien op een Java Virtual Machine (Micro Focus demonstreerde zelfs een Cobol toepassing op een JVM in een mobiel telefoontoestel), evenals op Microsofts Azure (cloud) platform Micro Focus stelt voorts dat met deze versie software in alle 'dialecten' van Cobol kan worden aangepakt. Naast een hogere productiviteit moet dit alles ook de overzetbaarheid van Cobol toepassingen naar verschillende platformen niet bevorderen. En Micro Focus blijft onderstrepen dat ook vandaag bedrijven nog nieuwe toepassingen in Cobol opzetten, zij het dat ze wel de naam van die bedrijven niet mogen vermelden.

Omdat bij de huidige gebruikers van de moderne ontwikkelingsomgevingen Cobol niet zo bekend is, biedt Micro Focus ook een (gratis downloadbare) 'personal' edition van deze Cobol en een versie die bestemd is voor studenten.

Met Visual R3 Cobol introduceert Micro Focus een Cobol-versie die 'enterprise grade' Cobol verzoent met moderne ontwikkelingsomgevingen als Eclipse en Visual Studio. Met Visual Cobol R3 mikt Micro Focus ronduit op ontwikkelaars die vandaag veeleer vertrouwd zijn met geïntegreerde ontwikkelingsomgevingen als Eclipse en Visual Studio/.Net, evenals talen als Java en C#. Concreet moet het mogelijk zijn bestaande en/of nieuwe Cobol-code te integreren in toepassingen met moderne 'rijke' gebruikersinterfaces, naast nieuwe functionaliteit op basis van talen als Java, C# en dies meer. Dat biedt zowel mogelijkheden om Cobol-toepassingen (makkelijker) te migreren met behoud van kritieke kerncode naar nieuwe omgevingen, als om nieuwe toepassingen te voorzien van stukken Cobol waar dat aangewezen kan zijn (bijvoorbeeld voor financiële berekeningen of de verwerking van grote datahoeveelheden) naast nieuwere talen. Zo kan Cobol zich inpassen in de nieuwe trend naar 'meertaligheid' bij ontwikkelaars, in casu de nood om kennis te hebben van meerdere programmeertalen en die te kunnen aanwenden voor specifieke delen van de toepassing waar gewenst. Deze Cobol-versie werd overigens uitgebreid met C#- en Java-achtige constructs. Inzake platformen is deze R3 de eerste versie die toelaat om Cobol-code rechtstreeks te draaien op een Java Virtual Machine (Micro Focus demonstreerde zelfs een Cobol toepassing op een JVM in een mobiel telefoontoestel), evenals op Microsofts Azure (cloud) platform Micro Focus stelt voorts dat met deze versie software in alle 'dialecten' van Cobol kan worden aangepakt. Naast een hogere productiviteit moet dit alles ook de overzetbaarheid van Cobol toepassingen naar verschillende platformen niet bevorderen. En Micro Focus blijft onderstrepen dat ook vandaag bedrijven nog nieuwe toepassingen in Cobol opzetten, zij het dat ze wel de naam van die bedrijven niet mogen vermelden. Omdat bij de huidige gebruikers van de moderne ontwikkelingsomgevingen Cobol niet zo bekend is, biedt Micro Focus ook een (gratis downloadbare) 'personal' edition van deze Cobol en een versie die bestemd is voor studenten.