Het contract heeft een waarde van zo'n tien miljoen en is een verlenging van de huidige samenwerking tussen NRB en de Engie-dochter. Er zijn plannen om de energie-efficiëntie en de ecologische voetafdruk van NRB en zijn Tier III+ datacenters te verbeteren. De datacenters van NRB hebben momenteel een bruikbare oppervlakte van 1.500m².

Naast de datacenters is het ook de bedoeling dat er wordt geïnvesteerd in zogenaamd smart building management. Daarbij wordt het beheer van de gebouwen gekoppeld aan big data-systemen en een dashboard met parameters zoals de temperatuur, stroomvoorziening of luchtvochtigheid om zo bij problemen tijdig te waarschuwen.

Het contract heeft een waarde van zo'n tien miljoen en is een verlenging van de huidige samenwerking tussen NRB en de Engie-dochter. Er zijn plannen om de energie-efficiëntie en de ecologische voetafdruk van NRB en zijn Tier III+ datacenters te verbeteren. De datacenters van NRB hebben momenteel een bruikbare oppervlakte van 1.500m².Naast de datacenters is het ook de bedoeling dat er wordt geïnvesteerd in zogenaamd smart building management. Daarbij wordt het beheer van de gebouwen gekoppeld aan big data-systemen en een dashboard met parameters zoals de temperatuur, stroomvoorziening of luchtvochtigheid om zo bij problemen tijdig te waarschuwen.