Collibra werd in 2008 opgericht als spin-off van de VUB en specialiseert zich in data governance. Intussen heeft het bedrijf kantoren in New York, België, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

De meest recente kapitaalronde wordt geleid door Iconiq Capital en Battery Ventures, maar omvat ook eerdere investeerders zoals Dawn Capital, Index Ventures en Newion Investments. Tegelijk wordt Phil Fernandex, medeoprichter en voormalig ceo van Marketo, lid van de raad van bestuur.

Met de extra miljoenen wil Collibra haar groeiplannen ondersteunen. Er komen nieuwe mensen bij, de activiteiten worden geschaald en de producten van het bedrijf worden verder uitgebreid. Ook kijkt het bedrijf naar het opzetten van samenwerkingen en allianties en uiteraard het uitbreiden van het klantenbestand.

Ceo Felix Van de Maele werd in mei vorig jaar nog door Data News verkozen tot Ict Personality of the Year omwille van het indrukwekkend parcours van zijn bedrijf.

Collibra werd in 2008 opgericht als spin-off van de VUB en specialiseert zich in data governance. Intussen heeft het bedrijf kantoren in New York, België, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.De meest recente kapitaalronde wordt geleid door Iconiq Capital en Battery Ventures, maar omvat ook eerdere investeerders zoals Dawn Capital, Index Ventures en Newion Investments. Tegelijk wordt Phil Fernandex, medeoprichter en voormalig ceo van Marketo, lid van de raad van bestuur.Met de extra miljoenen wil Collibra haar groeiplannen ondersteunen. Er komen nieuwe mensen bij, de activiteiten worden geschaald en de producten van het bedrijf worden verder uitgebreid. Ook kijkt het bedrijf naar het opzetten van samenwerkingen en allianties en uiteraard het uitbreiden van het klantenbestand.Ceo Felix Van de Maele werd in mei vorig jaar nog door Data News verkozen tot Ict Personality of the Year omwille van het indrukwekkend parcours van zijn bedrijf.