Warenhuisketen Colruyt brengt in samenwerking met Mobistar een prepaidkaart voor mobiel bellen op de markt.

Colruyt heeft daarvoor een mvno-overeenkomst (mvno staat voor mobile virtual network operator) afgesloten met Mobistar. De prepaidkaart zal worden verkocht onder de naam 'Colruyt Mobile'. "Het huidige marktaanbod met gratis belminuten of sms'jes stemt vaak niet overeen met het reële verbruik van een gsm-gebruiker. Bij Colruyt willen we onze klanten daarom een transparant product met lage tarieven aanbieden waarmee ze exact weten waar ze aan toe zijn," aldus de persmededeling.

Voor Mobistar is het de vijfde mvno-overeenkomst sinds 2006. Het bedrijf heeft al overeenkomsten met Transatel, Tellink, Lycamobile en Telenet. Die laatste heeft zich eerder dit jaar samen met Tecteo een mobiele licentie aangeschaft, waardoor dat 'mvno'-statuut op termijn zal verdwijnen. Verder heeft het bedrijf ook 'co-branding'-akkoorden met Red Bull en VT4.

Bij een mvno -overeenkomst gebruikt de partner de telecominfrastructuur van Mobistar om eigen producten aan te bieden, en behoudt hij totale controle over de facturatie, de klantendienst, de commerciële aanbiedingen, de marketing, en dies meer. Bij een cobranding-partnership wordt het product ontwikkeld door Mobistar in samenspraak met de partner en commercialiseert de partner dat product onder zijn merk.

Warenhuisketen Colruyt brengt in samenwerking met Mobistar een prepaidkaart voor mobiel bellen op de markt. Colruyt heeft daarvoor een mvno-overeenkomst (mvno staat voor mobile virtual network operator) afgesloten met Mobistar. De prepaidkaart zal worden verkocht onder de naam 'Colruyt Mobile'. "Het huidige marktaanbod met gratis belminuten of sms'jes stemt vaak niet overeen met het reële verbruik van een gsm-gebruiker. Bij Colruyt willen we onze klanten daarom een transparant product met lage tarieven aanbieden waarmee ze exact weten waar ze aan toe zijn," aldus de persmededeling. Voor Mobistar is het de vijfde mvno-overeenkomst sinds 2006. Het bedrijf heeft al overeenkomsten met Transatel, Tellink, Lycamobile en Telenet. Die laatste heeft zich eerder dit jaar samen met Tecteo een mobiele licentie aangeschaft, waardoor dat 'mvno'-statuut op termijn zal verdwijnen. Verder heeft het bedrijf ook 'co-branding'-akkoorden met Red Bull en VT4. Bij een mvno -overeenkomst gebruikt de partner de telecominfrastructuur van Mobistar om eigen producten aan te bieden, en behoudt hij totale controle over de facturatie, de klantendienst, de commerciële aanbiedingen, de marketing, en dies meer. Bij een cobranding-partnership wordt het product ontwikkeld door Mobistar in samenspraak met de partner en commercialiseert de partner dat product onder zijn merk.