Colt Telecom stelt dat het merendeel van de klanten de panne van het ip-netwerk niet gemerkt heeft. Enkele Franstalige nieuwssites waren wel de pineut.

Volgens Belga gaat het om de websites van de kranten van de IPM-groep - dus La Libre en La Dernière Heure - en de site van RTL. Maar dat wordt slechts ten dele bevestigd als je de cijfers van websitemonitoringbedrijf InternetVista bekijkt. Daaruit blijkt RTL wel een uptime van 100 procent te noteren. De nieuwssites van IPM kregen echter inderdaad van langs.

Lalibre.be vertoonde volgens InternetVista in de voorbije week een downtime van 16u en 37 minuten. Tot 7 september was de uptime heel goed, vanaf 8 september zakt die om op 9 september onder de 40 procent uit te komen. De gemiddelde responstijd piekte gisteren boven de 6 seconden. Dh.be lag dan weer ruim 18u plat, met op 9 september een uptime van nauwelijks iets meer dan 30 procent. De gemiddelde responstijd bedroeg gisteren bijna 9 seconden.

[Colt meldt] dat het de klanten stuk voor stuk weer online aan het brengen is. Uitleg over de oorzaak van [de panne] is er nog steeds niet.

Colt Telecom stelt dat het merendeel van de klanten de panne van het ip-netwerk niet gemerkt heeft. Enkele Franstalige nieuwssites waren wel de pineut. Volgens Belga gaat het om de websites van de kranten van de IPM-groep - dus La Libre en La Dernière Heure - en de site van RTL. Maar dat wordt slechts ten dele bevestigd als je de cijfers van websitemonitoringbedrijf InternetVista bekijkt. Daaruit blijkt RTL wel een uptime van 100 procent te noteren. De nieuwssites van IPM kregen echter inderdaad van langs. Lalibre.be vertoonde volgens InternetVista in de voorbije week een downtime van 16u en 37 minuten. Tot 7 september was de uptime heel goed, vanaf 8 september zakt die om op 9 september onder de 40 procent uit te komen. De gemiddelde responstijd piekte gisteren boven de 6 seconden. Dh.be lag dan weer ruim 18u plat, met op 9 september een uptime van nauwelijks iets meer dan 30 procent. De gemiddelde responstijd bedroeg gisteren bijna 9 seconden. [Colt meldt] dat het de klanten stuk voor stuk weer online aan het brengen is. Uitleg over de oorzaak van [de panne] is er nog steeds niet.