De pan-europese telecomoperator Colt wijzigt ingrijpend zijn organisatie om zo dicht mogelijk bij de klant te staan. Het gaat voortaan eveneens fysieke datacentermodules verkopen.

Colt halveert het aantal business units. "We vereenvoudigen de organisatie om sneller te kunnen groeien en dichter bij de klant te staan.," vertelt Belux managing director Ronny De Goedt. Hij is trouwens sinds begin dit jaar eveneens verantwoordelijk voor 25 internationale topaccounts, waaronder BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Nokia, JP Morgan en ING. Daarmee resideert hij in de afdeling Colt Enterprise Services die de directe verkoop verzorgt. Er zijn zo'n 150 tot 200 jobs bijgekomen die rechtstreeks met de klanten zullen interfereren.

De wholesale en de kmo-business fuseren tot Colt Communications Services die de indirecte verkoop aanpakt. Vanuit Londen worden sinds kort ook de operations geleid voor de hele groep die in totaal zowat 5.000 werknemers telt. Nieuw is de afdeling Data Center Services die ook fysieke datacenteroplossingen zal bieden. Colt heeft daar een patent op. "Het gaat om datacenters van minimum 500 m². De vraag is enorm, " dixit Ronny De Goedt.

Colt België telt 135 werknemers. Eén van de grote projecten wordt het IrisNet in Brussel waar Colt ook wil meedingen. Nog in eigen land is de fiberswap met het Belgisch leger zo goed als rond.

De pan-europese telecomoperator Colt wijzigt ingrijpend zijn organisatie om zo dicht mogelijk bij de klant te staan. Het gaat voortaan eveneens fysieke datacentermodules verkopen. Colt halveert het aantal business units. "We vereenvoudigen de organisatie om sneller te kunnen groeien en dichter bij de klant te staan.," vertelt Belux managing director Ronny De Goedt. Hij is trouwens sinds begin dit jaar eveneens verantwoordelijk voor 25 internationale topaccounts, waaronder BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Nokia, JP Morgan en ING. Daarmee resideert hij in de afdeling Colt Enterprise Services die de directe verkoop verzorgt. Er zijn zo'n 150 tot 200 jobs bijgekomen die rechtstreeks met de klanten zullen interfereren. De wholesale en de kmo-business fuseren tot Colt Communications Services die de indirecte verkoop aanpakt. Vanuit Londen worden sinds kort ook de operations geleid voor de hele groep die in totaal zowat 5.000 werknemers telt. Nieuw is de afdeling Data Center Services die ook fysieke datacenteroplossingen zal bieden. Colt heeft daar een patent op. "Het gaat om datacenters van minimum 500 m². De vraag is enorm, " dixit Ronny De Goedt. Colt België telt 135 werknemers. Eén van de grote projecten wordt het IrisNet in Brussel waar Colt ook wil meedingen. Nog in eigen land is de fiberswap met het Belgisch leger zo goed als rond.