Colt heeft in het Verenigd Koninkrijk een 'modular data centre' (mdc) van 500 m² gebouwd, dat op het moment dat je dit leest normaal gezien net naar Keflavik in IJsland verhuisd zal zijn.

In totaal gaat het om 37 modules die in enkele weken tijd weer geassembleerd zullen worden op het datacenterterrein van Verne Global. Een mdc is een soort 'blokkendoos'-concept - inclusief onder meer voeding, koeling, sprinklers, kabelvoorzieningen, security, warme en koude gangen. Door de modules in elkaar te klikken, servers en de nodige bekabeling toe te voegen, kan het datacenter opgestart worden.

De Verne Global datacenterfaciliteiten liggen overigens niet toevallig in IJsland. Door de unieke energiebronnen kunnen klanten er profiteren van 100% aardwarmte en waterkracht. Koeling gebeurt er het hele jaar door gratis met 'verse' lucht. Nog voor het einde van het jaar moet de faciliteit in gebruik genomen worden. Dat wordt dat meteen 's werelds eerste datacenter op duurzame, dual-source energie.

Colt heeft in het Verenigd Koninkrijk een 'modular data centre' (mdc) van 500 m² gebouwd, dat op het moment dat je dit leest normaal gezien net naar Keflavik in IJsland verhuisd zal zijn. In totaal gaat het om 37 modules die in enkele weken tijd weer geassembleerd zullen worden op het datacenterterrein van Verne Global. Een mdc is een soort 'blokkendoos'-concept - inclusief onder meer voeding, koeling, sprinklers, kabelvoorzieningen, security, warme en koude gangen. Door de modules in elkaar te klikken, servers en de nodige bekabeling toe te voegen, kan het datacenter opgestart worden. De Verne Global datacenterfaciliteiten liggen overigens niet toevallig in IJsland. Door de unieke energiebronnen kunnen klanten er profiteren van 100% aardwarmte en waterkracht. Koeling gebeurt er het hele jaar door gratis met 'verse' lucht. Nog voor het einde van het jaar moet de faciliteit in gebruik genomen worden. Dat wordt dat meteen 's werelds eerste datacenter op duurzame, dual-source energie.