Xhost - sinds januari overgenomen door de Combell-holding - beschuldigt het bedrijf Ageo van frauduleuze praktijken.

In een e-mail aan de klanten, waarschuwt Xhost voor de "malafide handelswijze" van de firma Ageo. Ageo bestaat al sinds 2007, maar biedt sinds juli ook domeinregistratie- en colocatiediensten aan onder de benaming 'Dpanel'. De zaakvoerder van Ageo is George Tsimopoulos die voor de Combell-deal een van de twee eigenaars van Xhost was.

Volgens Xhost/Combell werd de code voor Dpanel op frauduleuze wijze verkregen net als de klantgegevens. "Je kan niet eerst je bedrijf verkopen, om dan even nadien de verkochte middelen te gebruiken om dezelfde diensten opnieuw proberen aan te bieden aan dezelfde klanten. Bovendien is Ageo niet eens een officiële registrar", reageert Jonas Dhaenens, managing director van Combell, die "gaat bekijken wat juridisch mogelijk is."

George Tsimopoulos van Ageo wil over de hele zaak niet te veel kwijt, want ook hij heeft ondertussen een advocaat onder de arm genomen. Hij ontkent wel dat er van enige malafide handelswijze sprake is. "Via die e-mail hebben Xhost en Combell de klanten bang willen maken voor ons. Wij schermen natuurlijk met lage promotietarieven, precies om onze groei te versnellen. Wat zij gedaan hebben is de concurrentie afbreken op een manier die volgens mij niet kan."

Het grootste deel van Xhost - inclusief Nenax en Domeincentrale - werd op 1 januari van dit jaar overgenomen door Combell. De hostingactiviteiten werden ondergebracht bij Easyhost - zeg maar het budgetmerk van Combell. Domeincentrale.be kreeg een plaatsje bij Netbulk, dat zowat de wholesale-activiteiten van Combell overspant. Om het verhaal helemaal ingewikkeld te maken, moeten we er nog aan toevoegen dat het 'oude' Xhost ook nog steeds bestaat. Zij leveren adsl-diensten onder de merknaam xtremeADSL.

Xhost - sinds januari overgenomen door de Combell-holding - beschuldigt het bedrijf Ageo van frauduleuze praktijken. In een e-mail aan de klanten, waarschuwt Xhost voor de "malafide handelswijze" van de firma Ageo. Ageo bestaat al sinds 2007, maar biedt sinds juli ook domeinregistratie- en colocatiediensten aan onder de benaming 'Dpanel'. De zaakvoerder van Ageo is George Tsimopoulos die voor de Combell-deal een van de twee eigenaars van Xhost was. Volgens Xhost/Combell werd de code voor Dpanel op frauduleuze wijze verkregen net als de klantgegevens. "Je kan niet eerst je bedrijf verkopen, om dan even nadien de verkochte middelen te gebruiken om dezelfde diensten opnieuw proberen aan te bieden aan dezelfde klanten. Bovendien is Ageo niet eens een officiële registrar", reageert Jonas Dhaenens, managing director van Combell, die "gaat bekijken wat juridisch mogelijk is." George Tsimopoulos van Ageo wil over de hele zaak niet te veel kwijt, want ook hij heeft ondertussen een advocaat onder de arm genomen. Hij ontkent wel dat er van enige malafide handelswijze sprake is. "Via die e-mail hebben Xhost en Combell de klanten bang willen maken voor ons. Wij schermen natuurlijk met lage promotietarieven, precies om onze groei te versnellen. Wat zij gedaan hebben is de concurrentie afbreken op een manier die volgens mij niet kan." Het grootste deel van Xhost - inclusief Nenax en Domeincentrale - werd op 1 januari van dit jaar overgenomen door Combell. De hostingactiviteiten werden ondergebracht bij Easyhost - zeg maar het budgetmerk van Combell. Domeincentrale.be kreeg een plaatsje bij Netbulk, dat zowat de wholesale-activiteiten van Combell overspant. Om het verhaal helemaal ingewikkeld te maken, moeten we er nog aan toevoegen dat het 'oude' Xhost ook nog steeds bestaat. Zij leveren adsl-diensten onder de merknaam xtremeADSL.