Nu hostingbedrijf Combell een derde datacenterruimte heeft ingericht, bij InterXion in Zaventem, lanceert het bedrijf een 'mutidatacenter'-concept. Dat is een opstelling over twee verschillende datacenters.

Combell heeft drie datacenter(ruimte)s: in Vilvoorde, in Diegem (LCL) en in Zaventem (InterXion). Het netwerk van Combell werd ontdubbeld door de locatie in Zaventem te koppelen aan die in Diegem. Binnen de nieuwe 'multidatacenter'-aanpak van het hostingbedrijf kunnen klanten hun infrastructuur verspreiden over 2 locaties. Dat om een hogere beschikbaarheid te garanderen.

"In feite kan je het zien als een opstelling verspreid over 2 locaties die zich gedraagt als één logisch netwerk", zegt Combell-cto Benjamin Jacobs in een persbericht. Tussen de twee datacenters ligt een 'dark fiber'-verbinding van tweemaal 10 gigabit. Combell zet ook BGP-technologie in (Border Gateway Protocol), in tegenstelling tot oplossingen die het DNS gebruiken om te schakelen tussen twee datacenters. Dat zou ervoor zorgen dat aanpassingen onmiddellijk actief zijn. "Gecombineerd met virtualisatie kunnen servers razendsnel tussen beide locaties worden verplaatst, zonder dat de buitenwereld daar iets van hoeft te merken. Dat biedt tal van voordelen, bijvoorbeeld om transparant om te schakelen in geval van een zware panne."

De laatste 4 maanden heeft Combell de oplossing grondig getest "met heel positieve resultaten", zo klinkt het nog. "Zo werd meermaals bewezen dat bij pannes, zowel op vlak van stroom als connectiviteit, de oplossing steeds 100% bereikbaar bleef voor de buitenwereld."

Overigens heeft Combell nog steeds plannen voor de bouw van een eigen datacenter in Gent.

Nu hostingbedrijf Combell een derde datacenterruimte heeft ingericht, bij InterXion in Zaventem, lanceert het bedrijf een 'mutidatacenter'-concept. Dat is een opstelling over twee verschillende datacenters. Combell heeft drie datacenter(ruimte)s: in Vilvoorde, in Diegem (LCL) en in Zaventem (InterXion). Het netwerk van Combell werd ontdubbeld door de locatie in Zaventem te koppelen aan die in Diegem. Binnen de nieuwe 'multidatacenter'-aanpak van het hostingbedrijf kunnen klanten hun infrastructuur verspreiden over 2 locaties. Dat om een hogere beschikbaarheid te garanderen. "In feite kan je het zien als een opstelling verspreid over 2 locaties die zich gedraagt als één logisch netwerk", zegt Combell-cto Benjamin Jacobs in een persbericht. Tussen de twee datacenters ligt een 'dark fiber'-verbinding van tweemaal 10 gigabit. Combell zet ook BGP-technologie in (Border Gateway Protocol), in tegenstelling tot oplossingen die het DNS gebruiken om te schakelen tussen twee datacenters. Dat zou ervoor zorgen dat aanpassingen onmiddellijk actief zijn. "Gecombineerd met virtualisatie kunnen servers razendsnel tussen beide locaties worden verplaatst, zonder dat de buitenwereld daar iets van hoeft te merken. Dat biedt tal van voordelen, bijvoorbeeld om transparant om te schakelen in geval van een zware panne." De laatste 4 maanden heeft Combell de oplossing grondig getest "met heel positieve resultaten", zo klinkt het nog. "Zo werd meermaals bewezen dat bij pannes, zowel op vlak van stroom als connectiviteit, de oplossing steeds 100% bereikbaar bleef voor de buitenwereld." Overigens heeft Combell nog steeds plannen voor de bouw van een eigen datacenter in Gent.