Brussel kent nu nog de strengste stralingsnormen van het land. Die worden iets versoepeld: van drie volt naar zes volt per meter.

Het voorstel is de uitwerking van een akkoord dat de meerderheidspartijen afgelopen zomer na veel vijven en zessen konden sluiten. "De aanpassing is een evenwicht tussen de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de bescherming van de consumenten", zegt PS-fractieleider Philippe Close.

Een expertenpanel met wetenschappers, technici en medici moet de werking van de nieuwe regels evalueren en brengt hierover elk jaar verslag uit bij de Brusselse regering. (Belga/MI)

Brussel kent nu nog de strengste stralingsnormen van het land. Die worden iets versoepeld: van drie volt naar zes volt per meter. Het voorstel is de uitwerking van een akkoord dat de meerderheidspartijen afgelopen zomer na veel vijven en zessen konden sluiten. "De aanpassing is een evenwicht tussen de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de bescherming van de consumenten", zegt PS-fractieleider Philippe Close. Een expertenpanel met wetenschappers, technici en medici moet de werking van de nieuwe regels evalueren en brengt hierover elk jaar verslag uit bij de Brusselse regering. (Belga/MI)