Naast het dumpingonderzoek komt er ook een EU-onderzoek naar de subsidiëring van de Chinese draadloze modemproducenten. De bevestiging verscheen vandaag in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Option verwijt China dat het de concurrentie vervalst door zijn producenten op verschillende manieren te subsidiëren : via inkomstenbelastingprogramma's, indirecte belastingen en invoerrechten, preferentiële leningen, subsidieprogramma's zoals het Development Fund for the Electronics and Information Industry, tussenkomsten van de staat in grondgebruiksrechten en voordelen in speciale zones en industrieparken in regio's als Shenzen, Shanghai, Beijing of Xian. De procedure voor de behandeling van deze nieuwe klacht lijkt sterk op de antidumpingprocedure.

Option is de enige draadloze modemproducent van de Europese Unie. Zelfs als de Europese Commissie zou besluiten dat Option schade heeft geleden door de subsidiëring is het niet zeker dat er ook maatregelen komen. De EU onderzoekt namelijk ook "of het niet tegen het belang van de Unie is maatregelen in te stellen".

Het bericht van de inleiding van de antisubsidieprocedure is hier te vinden. Lees ook het uitgebreide artikel over Option op Trends.be. Of bekijk het tv-interview met Option-ceo Jan Callewaert van enkele maanden geleden, in onze Media-rubriek.

In samenwerking met Trends.be

Naast het dumpingonderzoek komt er ook een EU-onderzoek naar de subsidiëring van de Chinese draadloze modemproducenten. De bevestiging verscheen vandaag in het Publicatieblad van de Europese Unie. Option verwijt China dat het de concurrentie vervalst door zijn producenten op verschillende manieren te subsidiëren : via inkomstenbelastingprogramma's, indirecte belastingen en invoerrechten, preferentiële leningen, subsidieprogramma's zoals het Development Fund for the Electronics and Information Industry, tussenkomsten van de staat in grondgebruiksrechten en voordelen in speciale zones en industrieparken in regio's als Shenzen, Shanghai, Beijing of Xian. De procedure voor de behandeling van deze nieuwe klacht lijkt sterk op de antidumpingprocedure. Option is de enige draadloze modemproducent van de Europese Unie. Zelfs als de Europese Commissie zou besluiten dat Option schade heeft geleden door de subsidiëring is het niet zeker dat er ook maatregelen komen. De EU onderzoekt namelijk ook "of het niet tegen het belang van de Unie is maatregelen in te stellen". Het bericht van de inleiding van de antisubsidieprocedure is hier te vinden. Lees ook het uitgebreide artikel over Option op Trends.be. Of bekijk het tv-interview met Option-ceo Jan Callewaert van enkele maanden geleden, in onze Media-rubriek.In samenwerking met Trends.be