Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie heeft een grootschalige aanbesteding gegund rond ict-diensten en -consultancy.

Voor een bedrag van 59,4 miljoen euro over 4 jaar (2 jaar met 2 mogelijke verlengingen van 1 jaar) schakelt Europa 4 consortia van ict-bedrijven in voor evenveel percelen.

Perceel 1 vraagt ongeveer 78 manjaren aan technische ondersteuning voor client- en serverhardware, besturingssystemen en systeembeheertools. Sogeti Belgium, Intrasoft (Luxemburg) en Serco Belgium verdelen die koek van ruim 8,8 miljoen euro.

Perceel 2, gewonnen door Siemens IT Solutions & Services België, Atos Origin Integration (Frankrijk) en Sogeti Belgium, rekent op 50 manjaren aan systeemintegratie van client- en serverplatforms. Dat perceel levert de bedrijven samen 5,7 miljoen euro op.

Het derde perceel mikt op ondersteuning en engineering van toepassingen rond kantoorautomatisering en samenwerking. Het Luxemburgse Dokumenta won dat perceel op z'n eentje. Het moet zo'n 72 manjaren diensten kunnen leveren, goed voor 8,3 miljoen euro.

Het laatste en grootste perceel behelst 272 manjaren van ontwikkeling, ondersteuning, engineering en testing van een erg brede waaier van ict-oplossingen en -diensten die niet door de vlag van de voorgaande percelen konden worden gedekt. Winnaars van dit perceel, goed voor bijna 36,6 miljoen euro, zijn Atos Origin Integration, European Dynamics (Griekenland) en Intrasoft.

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie heeft een grootschalige aanbesteding gegund rond ict-diensten en -consultancy. Voor een bedrag van 59,4 miljoen euro over 4 jaar (2 jaar met 2 mogelijke verlengingen van 1 jaar) schakelt Europa 4 consortia van ict-bedrijven in voor evenveel percelen. Perceel 1 vraagt ongeveer 78 manjaren aan technische ondersteuning voor client- en serverhardware, besturingssystemen en systeembeheertools. Sogeti Belgium, Intrasoft (Luxemburg) en Serco Belgium verdelen die koek van ruim 8,8 miljoen euro. Perceel 2, gewonnen door Siemens IT Solutions & Services België, Atos Origin Integration (Frankrijk) en Sogeti Belgium, rekent op 50 manjaren aan systeemintegratie van client- en serverplatforms. Dat perceel levert de bedrijven samen 5,7 miljoen euro op. Het derde perceel mikt op ondersteuning en engineering van toepassingen rond kantoorautomatisering en samenwerking. Het Luxemburgse Dokumenta won dat perceel op z'n eentje. Het moet zo'n 72 manjaren diensten kunnen leveren, goed voor 8,3 miljoen euro. Het laatste en grootste perceel behelst 272 manjaren van ontwikkeling, ondersteuning, engineering en testing van een erg brede waaier van ict-oplossingen en -diensten die niet door de vlag van de voorgaande percelen konden worden gedekt. Winnaars van dit perceel, goed voor bijna 36,6 miljoen euro, zijn Atos Origin Integration, European Dynamics (Griekenland) en Intrasoft.