Komende vrijdag kondigt Comparex Belux, dat datacenteroplossingen en -diensten aanbiedt, de overname aan door Raiffeisen Informatik GmbH, een filiaal van de Oostenrijkse financiële groep Raiffeisen Banking Group.

Het bij ons weinig bekende Raiffeisen Informatik GmbH is een filiaal van de Raiffeisen Banking Group. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro, een groei van maar liefst 186 procent tegenover het vorige boekjaar. Dat is met name te danken aan de overname in oktober 2008 van de Duitse integrator PC-Ware Information Technologies AG, een bedrijf met een omzet van 890 miljoen euro en 1600 mensen.

Het is precies PC-Ware dat in juni 2007 de Oostenrijkse, Oost-Europese en Spaanse entiteiten van Comparex overnam, samen goed voor een omzet van ongeveer 110 miljoen euro. Het Duitse filiaal van Comparex, dat in 2007 door de TDM-Group werd overgenomen (met een omzet van zo'n 200 miljoen euro) zou failliet zijn.

De Raiffeisen-groep heeft 3000 werknemers in huis en is aanwezig in 27 landen, waaronder China. Comparex Belux van zijn kant heeft ongeveer 60 mensen in huis en haalde in 2007 een omzet van 11 miljoen euro. De aandelen van het bedrijf waren in handen van Rian Duplessis, chairman van Comparex Holdings BV en Zakari Lamari, chairman van Comparex Belux sinds januari 2007.

Comparex is gespecialiseerd in oplossingen rond disaster/recovery, back-up, gegevensherstel, serverconsolidatie, opslag, archivering, security, virtualisering en de diensten errond.

Komende vrijdag kondigt Comparex Belux, dat datacenteroplossingen en -diensten aanbiedt, de overname aan door Raiffeisen Informatik GmbH, een filiaal van de Oostenrijkse financiële groep Raiffeisen Banking Group. Het bij ons weinig bekende Raiffeisen Informatik GmbH is een filiaal van de Raiffeisen Banking Group. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro, een groei van maar liefst 186 procent tegenover het vorige boekjaar. Dat is met name te danken aan de overname in oktober 2008 van de Duitse integrator PC-Ware Information Technologies AG, een bedrijf met een omzet van 890 miljoen euro en 1600 mensen. Het is precies PC-Ware dat in juni 2007 de Oostenrijkse, Oost-Europese en Spaanse entiteiten van Comparex overnam, samen goed voor een omzet van ongeveer 110 miljoen euro. Het Duitse filiaal van Comparex, dat in 2007 door de TDM-Group werd overgenomen (met een omzet van zo'n 200 miljoen euro) zou failliet zijn. De Raiffeisen-groep heeft 3000 werknemers in huis en is aanwezig in 27 landen, waaronder China. Comparex Belux van zijn kant heeft ongeveer 60 mensen in huis en haalde in 2007 een omzet van 11 miljoen euro. De aandelen van het bedrijf waren in handen van Rian Duplessis, chairman van Comparex Holdings BV en Zakari Lamari, chairman van Comparex Belux sinds januari 2007. Comparex is gespecialiseerd in oplossingen rond disaster/recovery, back-up, gegevensherstel, serverconsolidatie, opslag, archivering, security, virtualisering en de diensten errond.