Complexe it-omgevingen staan de ontwikkeling van it in de weg en kosten bovendien vaak tot twee keer meer dan eenvoudigere platforms.

"Ondernemingen van wereldkalsse hebben minder zakelijke applicaties, netwerkprotocols, databaseplatformen en leveranciers dan gewone bedrijven", vertelde Nik Vitkovitch van de Hackett Group tijdens de jongste meeting van CioForum.

Grote internationale ondernemingen onderscheiden zich volgens de Amerikaanse consultancygroep doordat ze veel minder en sneller projecten afwerken. Bij gewone ondernemingen wordt meer dan de helft van de goedgekeurde projecten uiteindelijk niet eens opgestart. 88 procent van de voorstellen krijgen een budget en uitvoeringstraject maar uiteindelijk rijden de meesten zich vast. Bij grote it-bedrijven wordt liefst 80 procent niet gestart en van de resterende 20 procent krijgt 40 procent een budget.

Bedrijven met een uitstekend it business value management maken tot drie keer meer nettowinst, hoewel Nik Vitkovitch zich haast om te zeggen dat er geen aantoonbare link is tussen beiden. "Meestal gaat het om goedbeheerde ondernemingen waar it een kernexpertise is". Overigens gelooft de Hackett Group dat de it-uitgaven per eindgebruiker ook dit jaar verder zullen blijven dalen tot onder de 7.000 euro. Precies de standaardisering van de it-infrastructuur en de verminderde managementkost zou daarin een belangrijke rol spelen.

Complexe it-omgevingen staan de ontwikkeling van it in de weg en kosten bovendien vaak tot twee keer meer dan eenvoudigere platforms. "Ondernemingen van wereldkalsse hebben minder zakelijke applicaties, netwerkprotocols, databaseplatformen en leveranciers dan gewone bedrijven", vertelde Nik Vitkovitch van de Hackett Group tijdens de jongste meeting van CioForum. Grote internationale ondernemingen onderscheiden zich volgens de Amerikaanse consultancygroep doordat ze veel minder en sneller projecten afwerken. Bij gewone ondernemingen wordt meer dan de helft van de goedgekeurde projecten uiteindelijk niet eens opgestart. 88 procent van de voorstellen krijgen een budget en uitvoeringstraject maar uiteindelijk rijden de meesten zich vast. Bij grote it-bedrijven wordt liefst 80 procent niet gestart en van de resterende 20 procent krijgt 40 procent een budget. Bedrijven met een uitstekend it business value management maken tot drie keer meer nettowinst, hoewel Nik Vitkovitch zich haast om te zeggen dat er geen aantoonbare link is tussen beiden. "Meestal gaat het om goedbeheerde ondernemingen waar it een kernexpertise is". Overigens gelooft de Hackett Group dat de it-uitgaven per eindgebruiker ook dit jaar verder zullen blijven dalen tot onder de 7.000 euro. Precies de standaardisering van de it-infrastructuur en de verminderde managementkost zou daarin een belangrijke rol spelen.