Compliance is een van de minst belangrijke redenen om mail te archiveren. Het kunnen terugvinden van één specifieke mail is dat wel.

De reden die door organisaties het vaakst wordt genoemd om hun mail te archiveren is 'het terug kunnen vinden van een specifieke mail.' 40 procent van de ondervraagden is die mening toegedaan. Binnen de zakelijke dienstverlening wordt dat argument het meest genoemd, namelijk door 65 procent van de geënquêteerden. Dat blijkt uit onderzoek van MarketCap in opdracht van Computable onder ruim 1000 ict'ers.

Compliance is voor bedrijven een van de minst belangrijke redenen om hun mailarchief op orde te brengen: slechts 15 procent van de ondervraagden noemt dit argument als reden om gebruik te maken van mailarchiveringsoplossingen.

Desondanks is 26 procent van de geënquêteerden het deels eens met de stelling 'De wet- en regelgeving op het gebied van mailbeheer jaagt organisatie onnodig op kosten'. 8 procent is het er zelfs volledig mee eens.

Een 'betere beheersing van mail' vormt wel een belangrijke reden om mail te archiveren, vooral binnen de zakelijke dienstverlening. 38 procent van de ondervraagden noemt die reden. Binnen de zakelijke dienstverlening wordt het argument door maar liefst 51 procent van de geënquêteerden genoemd.

Op de derde plaats volgt 'voor juridische en operationele doeleinden', dat door 28 procent van de organisaties wordt genoemd als reden om mail te archiveren. Niet geheel verwonderlijk wordt dit argument binnen de financiële dienstverlening als het belangrijkste aanzien: voor 66 procent van de financiële dienstverleners zijn juridische en operationele doeleinden een reden om mail te archiveren.

Andere redenen om mail te archiveren spelen in mindere mate een rol: bijna 20 procent van de ondervraagden noemt 'het minder belasten van de mailserver', 14 procent 'het overbodig maken van persoonlijke archivering', 9 procent archiveert mail om kosten te besparen.

In samenwerking met Computable

Compliance is een van de minst belangrijke redenen om mail te archiveren. Het kunnen terugvinden van één specifieke mail is dat wel. De reden die door organisaties het vaakst wordt genoemd om hun mail te archiveren is 'het terug kunnen vinden van een specifieke mail.' 40 procent van de ondervraagden is die mening toegedaan. Binnen de zakelijke dienstverlening wordt dat argument het meest genoemd, namelijk door 65 procent van de geënquêteerden. Dat blijkt uit onderzoek van MarketCap in opdracht van Computable onder ruim 1000 ict'ers. Compliance is voor bedrijven een van de minst belangrijke redenen om hun mailarchief op orde te brengen: slechts 15 procent van de ondervraagden noemt dit argument als reden om gebruik te maken van mailarchiveringsoplossingen. Desondanks is 26 procent van de geënquêteerden het deels eens met de stelling 'De wet- en regelgeving op het gebied van mailbeheer jaagt organisatie onnodig op kosten'. 8 procent is het er zelfs volledig mee eens. Een 'betere beheersing van mail' vormt wel een belangrijke reden om mail te archiveren, vooral binnen de zakelijke dienstverlening. 38 procent van de ondervraagden noemt die reden. Binnen de zakelijke dienstverlening wordt het argument door maar liefst 51 procent van de geënquêteerden genoemd. Op de derde plaats volgt 'voor juridische en operationele doeleinden', dat door 28 procent van de organisaties wordt genoemd als reden om mail te archiveren. Niet geheel verwonderlijk wordt dit argument binnen de financiële dienstverlening als het belangrijkste aanzien: voor 66 procent van de financiële dienstverleners zijn juridische en operationele doeleinden een reden om mail te archiveren. Andere redenen om mail te archiveren spelen in mindere mate een rol: bijna 20 procent van de ondervraagden noemt 'het minder belasten van de mailserver', 14 procent 'het overbodig maken van persoonlijke archivering', 9 procent archiveert mail om kosten te besparen. In samenwerking met Computable