Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder bepaald na een verzoek van Alphabet, het bedrijf boven Google. Het zoekbedrijf had voor zijn zelfrijdende auto om meer duidelijkheid gevraagd, want een volgende variant van de zelfrijdende auto van Google heeft namelijk geen bestuurder meer nodig.

"We zijn het met Google eens dat deze zelfrijdende auto geen 'bestuurder' heeft op de manier waarop voertuigen al meer dan honderd jaar lang bestuurders hebben", aldus de toezichthouder. Het systeem dat de auto bestuurt zal in dit geval dan ook worden gezien als de automobilist. De beslissing is van belang in de ontwikkeling van de zelfrijdende wagen, zodat systemen van wagens onderling direct met elkaar kunnen communiceren.

De toezichthouder benadrukt nog wel dat auto's nog niet volledig zelfstandig mogen zijn, want er moeten nog altijd rempedalen aanwezig zijn.

Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder bepaald na een verzoek van Alphabet, het bedrijf boven Google. Het zoekbedrijf had voor zijn zelfrijdende auto om meer duidelijkheid gevraagd, want een volgende variant van de zelfrijdende auto van Google heeft namelijk geen bestuurder meer nodig."We zijn het met Google eens dat deze zelfrijdende auto geen 'bestuurder' heeft op de manier waarop voertuigen al meer dan honderd jaar lang bestuurders hebben", aldus de toezichthouder. Het systeem dat de auto bestuurt zal in dit geval dan ook worden gezien als de automobilist. De beslissing is van belang in de ontwikkeling van de zelfrijdende wagen, zodat systemen van wagens onderling direct met elkaar kunnen communiceren. De toezichthouder benadrukt nog wel dat auto's nog niet volledig zelfstandig mogen zijn, want er moeten nog altijd rempedalen aanwezig zijn.