Een computer maakte fouten door zonder reden straffen in te korten wegens goed gedrag. De computerfout kwam al in 2012 aan het licht. Een familie van een slachtoffer van een veroordeelde crimineel klaagde dat die veel te vroeg op vrije voeten kwam.

Maar Inslee moest erkennen dat er desondanks niets aan het probleem werd gedaan. Dat gebeurt nu wel, verzekerde de gouverneur volgens plaatselijke media in Seattle en de hoofdstad van de staat, Olympia. Vijf gevangenen die door de computer zijn vrijgelaten, zitten inmiddels weer achter de tralies.

Bron: Automatiseringgids

Een computer maakte fouten door zonder reden straffen in te korten wegens goed gedrag. De computerfout kwam al in 2012 aan het licht. Een familie van een slachtoffer van een veroordeelde crimineel klaagde dat die veel te vroeg op vrije voeten kwam.Maar Inslee moest erkennen dat er desondanks niets aan het probleem werd gedaan. Dat gebeurt nu wel, verzekerde de gouverneur volgens plaatselijke media in Seattle en de hoofdstad van de staat, Olympia. Vijf gevangenen die door de computer zijn vrijgelaten, zitten inmiddels weer achter de tralies.Bron: Automatiseringgids