De cijfers komen uit een onderzoek van de FOD Economie, die verder zijn onderzocht door de studiedienst van ING België.

Daaruit blijkt dat er in België steeds meer functies voor hooggeschoolden zijn. Zo zijn er in vier jaar tijd bijvoorbeeld meer dan 50.000 managers bijgekomen, of een stijging met 13 procent. De grootste stijging doet zich voor bij de experten in de gezondheidszorg, zoals artsen en verpleegkundig kaderpersoneel. Het aantal jobs voor deze mensen is met 31 procent toegenomen.

Het werk van secretarissen en loketbedienden kan door computers worden overgenomen. Daardoor verdwijnen die jobs in een razendsnel tempo. In 2011 waren er in België nog 91.000 loketmedewerkers, telefonisten, medewerkers van callcenters en aanverwante beroepen. In 2015 waren dat er nog amper 55.000. (Belga/WK)

De cijfers komen uit een onderzoek van de FOD Economie, die verder zijn onderzocht door de studiedienst van ING België. Daaruit blijkt dat er in België steeds meer functies voor hooggeschoolden zijn. Zo zijn er in vier jaar tijd bijvoorbeeld meer dan 50.000 managers bijgekomen, of een stijging met 13 procent. De grootste stijging doet zich voor bij de experten in de gezondheidszorg, zoals artsen en verpleegkundig kaderpersoneel. Het aantal jobs voor deze mensen is met 31 procent toegenomen. Het werk van secretarissen en loketbedienden kan door computers worden overgenomen. Daardoor verdwijnen die jobs in een razendsnel tempo. In 2011 waren er in België nog 91.000 loketmedewerkers, telefonisten, medewerkers van callcenters en aanverwante beroepen. In 2015 waren dat er nog amper 55.000. (Belga/WK)