850 belastingbetalers hebben een aanmaning in de bus gekregen, vergezeld van een eventuele boete (tussen 625 en 2500 euro), terwijl ze helemaal in orde waren met hun aangifte.

Dat meldde RTL-TVI. Volgens de Federale Overheidsdienst Financiën gaat het om een computerfout.

De betrokken belastingbetalers hadden een beroep gedaan op een boekhouder om hun belastingaangifte in te vullen. Hierdoor kregen ze de tijd tot 31 oktober in plaats van 2 juli om hun aangifte in te dienen.

"Het bestand 'vertragingen' was voor de laatste keer bijgewerkt in september en aangiftes die tussen september en eind oktober werden ingediend, werden zo door het systeem beschouwd als te laat. De betrokkenen kregen bijgevolg een herinnering toegestuurd", zegt Bernard Ligot, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Het gaat om 850 mensen. "We gaan de lijsten nu vergelijken en mensen die onterecht een herinnering toegestuurd kregen, zullen we een brief sturen met excuses en een rechtzetting", luidt het.

Bron: Belga

850 belastingbetalers hebben een aanmaning in de bus gekregen, vergezeld van een eventuele boete (tussen 625 en 2500 euro), terwijl ze helemaal in orde waren met hun aangifte. Dat meldde RTL-TVI. Volgens de Federale Overheidsdienst Financiën gaat het om een computerfout. De betrokken belastingbetalers hadden een beroep gedaan op een boekhouder om hun belastingaangifte in te vullen. Hierdoor kregen ze de tijd tot 31 oktober in plaats van 2 juli om hun aangifte in te dienen. "Het bestand 'vertragingen' was voor de laatste keer bijgewerkt in september en aangiftes die tussen september en eind oktober werden ingediend, werden zo door het systeem beschouwd als te laat. De betrokkenen kregen bijgevolg een herinnering toegestuurd", zegt Bernard Ligot, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën. Het gaat om 850 mensen. "We gaan de lijsten nu vergelijken en mensen die onterecht een herinnering toegestuurd kregen, zullen we een brief sturen met excuses en een rechtzetting", luidt het. Bron: Belga