Deskundigen in deze materie hebben dat tegen persbureau Reuters bevestigd. Zij hebben echter nog geen bewijs gevonden dat de door de Clinton-campagne gebruikte interne systemen in gevaar zijn gekomen, aldus een woordvoerder van de campagne.

Het is nog niet duidelijk wat voor soort door de Clinton-campagne beheerde informatie toegankelijk zou zijn geweest voor de hackers, of hoe het gehackte programma voor het analyseren van data gebruikt werd door het team van Clinton. Het gaat in ieder geval niet om de persoonlijke e-mailserver die Clinton gebruikte als minister van Buitenlandse Zaken.

De laatste inbraak volgde op twee eerdere. De hackers verschaften zich al toegang tot het computersysteem van het Democratisch Nationaal Comité en van de commissie die voor de partij fondsen werft ten behoeve van de kandidaten voor het Huis van Afgevaardigden.

Het ministerie van Justitie onderzoekt in hoeverre deze cyberaanval op de Democraten een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. Dat de afdeling van het ministerie die gaat over de nationale veiligheid de zaak onderzoekt, zou er volgens experts op wijzen dat de regering-Obama een buitenlandse overheid verdenkt van het steunen van de hack.

De hackers die zich toegang verschaften tot het computersysteem van de Democratische fondsenwervingscommissie zouden Russisch zijn, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Eerder deze week berichtten de Amerikaanse autoriteiten en experts op het gebied van digitale veiligheid dat Rusland achter de verspreiding van de gehackte e-mails van de Democratische Partij zou zitten, om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.

Uit de door Wikileaks gepubliceerde e-mails van het Democratisch Nationaal Comité bleek onder meer dat de partijtop Clinton bevoordeelde in de voorverkiezingen, ten koste van tegenkandidaat Bernie Sanders. (ANP)

Deskundigen in deze materie hebben dat tegen persbureau Reuters bevestigd. Zij hebben echter nog geen bewijs gevonden dat de door de Clinton-campagne gebruikte interne systemen in gevaar zijn gekomen, aldus een woordvoerder van de campagne.Het is nog niet duidelijk wat voor soort door de Clinton-campagne beheerde informatie toegankelijk zou zijn geweest voor de hackers, of hoe het gehackte programma voor het analyseren van data gebruikt werd door het team van Clinton. Het gaat in ieder geval niet om de persoonlijke e-mailserver die Clinton gebruikte als minister van Buitenlandse Zaken.De laatste inbraak volgde op twee eerdere. De hackers verschaften zich al toegang tot het computersysteem van het Democratisch Nationaal Comité en van de commissie die voor de partij fondsen werft ten behoeve van de kandidaten voor het Huis van Afgevaardigden.Het ministerie van Justitie onderzoekt in hoeverre deze cyberaanval op de Democraten een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. Dat de afdeling van het ministerie die gaat over de nationale veiligheid de zaak onderzoekt, zou er volgens experts op wijzen dat de regering-Obama een buitenlandse overheid verdenkt van het steunen van de hack.De hackers die zich toegang verschaften tot het computersysteem van de Democratische fondsenwervingscommissie zouden Russisch zijn, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Eerder deze week berichtten de Amerikaanse autoriteiten en experts op het gebied van digitale veiligheid dat Rusland achter de verspreiding van de gehackte e-mails van de Democratische Partij zou zitten, om zo de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.Uit de door Wikileaks gepubliceerde e-mails van het Democratisch Nationaal Comité bleek onder meer dat de partijtop Clinton bevoordeelde in de voorverkiezingen, ten koste van tegenkandidaat Bernie Sanders. (ANP)