Een computerpanne in een communicatiecentrum in Atlanta heeft dinsdag in de Verenigde Staten honderden vluchten vertragingen bezorgd.

De toestellen zelf kwamen nooit in gevaar, ook niet de circa 500 vliegtuigen in het luchtruim, aldus de federale luchtvaartautoriteit (FAA). Woensdag normaliseerde het luchtverkeer zich opnieuw.

De panne deed zich voor in een computerafdeling van de FAA in Atlanta die de vluchtplannen verwerkt. Het euvel kon in de loop van de dag verholpen worden, aldus FAA-woordvoerster Kathleen Bergen. De grootste vertragingen situeerden zich in het noordoosten van de VS. Vertrekkende passagiers in Chicago moesten meer dan anderhalf uur wachten.

De oorzaak van de problemen is nog onduidelijk. Meteen na het uitvallen van het communicatiecentrum nam een langzamer reservesysteem de werking over. Volgens de nieuwszender CNN deden zich in juni vorig jaar gelijkaardige problemen voor, met aanzienlijke vertragingen in het luchtverkeer aan de Amerikaanse oostkust.

Een computerpanne in een communicatiecentrum in Atlanta heeft dinsdag in de Verenigde Staten honderden vluchten vertragingen bezorgd. De toestellen zelf kwamen nooit in gevaar, ook niet de circa 500 vliegtuigen in het luchtruim, aldus de federale luchtvaartautoriteit (FAA). Woensdag normaliseerde het luchtverkeer zich opnieuw. De panne deed zich voor in een computerafdeling van de FAA in Atlanta die de vluchtplannen verwerkt. Het euvel kon in de loop van de dag verholpen worden, aldus FAA-woordvoerster Kathleen Bergen. De grootste vertragingen situeerden zich in het noordoosten van de VS. Vertrekkende passagiers in Chicago moesten meer dan anderhalf uur wachten. De oorzaak van de problemen is nog onduidelijk. Meteen na het uitvallen van het communicatiecentrum nam een langzamer reservesysteem de werking over. Volgens de nieuwszender CNN deden zich in juni vorig jaar gelijkaardige problemen voor, met aanzienlijke vertragingen in het luchtverkeer aan de Amerikaanse oostkust.