Het Platform van Telecom Operatoren, dat onder meer Telenet, Tecteo, Mobistar en KPN verenigt, eist een onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik door telecomoperator Belgacom.

In de Franstalige pers verscheen deze week dat Belgacom jarenlang zowat anderhalf miljoen euro zou hebben terugbetaald aan belangrijke klanten, om te voorkomen dat ze naar de concurrentie zouden overstappen.

"De machtspositie van Belgacom op de bedrijfsmarkt is zowat onaantastbaar gebleken, ondanks meer dan tien jaar concurrentie op de markt", stellen de concurrenten. "Het soort praktijken waarvan sprake in de pers kan hierbij zeker een belangrijke rol gespeeld hebben. Wij vragen de bevoegde autoriteiten dan ook dit dossier ten gronde te onderzoeken."

Het Platform eist al langer dat het overheidsbelang in Belgacom wordt afgebouwd en dat het bedrijf een functionele scheiding doorvoert tussen netwerk- en dienstenactiviteiten.

Bron: Belga

Het Platform van Telecom Operatoren, dat onder meer Telenet, Tecteo, Mobistar en KPN verenigt, eist een onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik door telecomoperator Belgacom. In de Franstalige pers verscheen deze week dat Belgacom jarenlang zowat anderhalf miljoen euro zou hebben terugbetaald aan belangrijke klanten, om te voorkomen dat ze naar de concurrentie zouden overstappen. "De machtspositie van Belgacom op de bedrijfsmarkt is zowat onaantastbaar gebleken, ondanks meer dan tien jaar concurrentie op de markt", stellen de concurrenten. "Het soort praktijken waarvan sprake in de pers kan hierbij zeker een belangrijke rol gespeeld hebben. Wij vragen de bevoegde autoriteiten dan ook dit dossier ten gronde te onderzoeken." Het Platform eist al langer dat het overheidsbelang in Belgacom wordt afgebouwd en dat het bedrijf een functionele scheiding doorvoert tussen netwerk- en dienstenactiviteiten. Bron: Belga