Venturekapitalisten zwermen rond de telecomleveranciers die in toenemende mate te kampen hebben met concurrentie van Chinese spelers zoals Huawei en ZTE.

Met een omzet van net geen 19 miljard euro is Huawei vorig jaar ter hoogte van de Zweedse reus Ericsson geklommen. Alcatel-Lucent, de nog steeds bloedende nummer 3 met een omzet van 13,6 miljard euro, heeft zopas z'n bedrijfsafdeling in de etalage geplaatst. Mogelijke overnemer is venturekapitalist Gores, in België vooral bekend als de redder van Real Software.

Gores wordt ook in één adem genoemd met KKR en TPG als overnamekandidaten voor Nokia Siemens Networks (NSN) dat sinds de fusie midden 2007 nog steeds verlieslatend is. The Wall Street Journal meldde onlangs dat de investeerders een belang van 30 procent zouden kunnen nemen in ruil voor omgerekend 675 miljoen euro cash. NSN boekte vorig jaar een omzet van 11,3 miljard euro, een daling met zowat 500 miljoen euro. Gores, dat ook een 51% participatie heeft in Siemens Enterprise Communications, zou beide Siemens-entiteiten opnieuw kunnen verenigen, schreef BusinessWeek.

In een recent rapport 'Are suppliers poised for a turnaround' waarschuwt Arthur D. Little dat de uitgaven van de telecomoperatoren tot 2014 stabiel zullen blijven. Dat zet vragen bij de groeimogelijkheden van de leveranciers. "Westerse telecomleveranciers worden nog steeds aanzien als technologische leiders, maar Aziatische concurrenten worden in toenemnde mate beschouwd als innovatief", aldus Arthur D. Little.

Venturekapitalisten zwermen rond de telecomleveranciers die in toenemende mate te kampen hebben met concurrentie van Chinese spelers zoals Huawei en ZTE. Met een omzet van net geen 19 miljard euro is Huawei vorig jaar ter hoogte van de Zweedse reus Ericsson geklommen. Alcatel-Lucent, de nog steeds bloedende nummer 3 met een omzet van 13,6 miljard euro, heeft zopas z'n bedrijfsafdeling in de etalage geplaatst. Mogelijke overnemer is venturekapitalist Gores, in België vooral bekend als de redder van Real Software.Gores wordt ook in één adem genoemd met KKR en TPG als overnamekandidaten voor Nokia Siemens Networks (NSN) dat sinds de fusie midden 2007 nog steeds verlieslatend is. The Wall Street Journal meldde onlangs dat de investeerders een belang van 30 procent zouden kunnen nemen in ruil voor omgerekend 675 miljoen euro cash. NSN boekte vorig jaar een omzet van 11,3 miljard euro, een daling met zowat 500 miljoen euro. Gores, dat ook een 51% participatie heeft in Siemens Enterprise Communications, zou beide Siemens-entiteiten opnieuw kunnen verenigen, schreef BusinessWeek. In een recent rapport 'Are suppliers poised for a turnaround' waarschuwt Arthur D. Little dat de uitgaven van de telecomoperatoren tot 2014 stabiel zullen blijven. Dat zet vragen bij de groeimogelijkheden van de leveranciers. "Westerse telecomleveranciers worden nog steeds aanzien als technologische leiders, maar Aziatische concurrenten worden in toenemnde mate beschouwd als innovatief", aldus Arthur D. Little.