De Europese Commissie heeft het grootschalige raamcontract voor het beheer van de eigen ict-infrastructuur gegund aan het consortium 'ExCite'. Dat staat onder leiding van het Indiase Tata Consultancy Services (TCS), maar heeft verder ook het Belgische Iris in huis, evenals het Luxemburgse BRC en CTG België en Luxemburg.

Het consortium haalde het van drie andere kandidaten. Het zogenaamde 'Oasis'-contract bedraagt 71,6 miljoen euro en loopt over 7 jaar (5 jaar plus twee mogelijke verlengingen van een jaar).

Het directoraat-generaal Informatica ('DIGIT') van de Europese Commissie wil met Oasis de bestaande ict-dienstencontracten op uurbasis voor het beheer van de Europese ict-infrastructuur vervangen door één groot prestatiegericht raamcontract. Vandaag is een team van een 30 à 40 voltijdse equivalenten verantwoordelijk voor die infrastructuur, die zich trouwens voor het grootste deel in Luxemburg bevindt.

Toen de opdracht vorig jaar werd uitgeschreven, ging het om het beheer van 725 Unix-servers, 700 Windows-servers, back-up en opslag goed voor 600 TB (exclusief tapes) en 1000 TB aan tapes en 775 racks in de computerkamers. Waarschijnlijk ligt dat aantal nu al hoger. Daarbovenop zouden nog specifieke of extra diensten gevraagd kunnen worden. DIGIT vroeg ook dat de leveranciers bij de dienstverlening de Cobit-methodologie zouden hanteren.

De Europese Commissie heeft het grootschalige raamcontract voor het beheer van de eigen ict-infrastructuur gegund aan het consortium 'ExCite'. Dat staat onder leiding van het Indiase Tata Consultancy Services (TCS), maar heeft verder ook het Belgische Iris in huis, evenals het Luxemburgse BRC en CTG België en Luxemburg. Het consortium haalde het van drie andere kandidaten. Het zogenaamde 'Oasis'-contract bedraagt 71,6 miljoen euro en loopt over 7 jaar (5 jaar plus twee mogelijke verlengingen van een jaar). Het directoraat-generaal Informatica ('DIGIT') van de Europese Commissie wil met Oasis de bestaande ict-dienstencontracten op uurbasis voor het beheer van de Europese ict-infrastructuur vervangen door één groot prestatiegericht raamcontract. Vandaag is een team van een 30 à 40 voltijdse equivalenten verantwoordelijk voor die infrastructuur, die zich trouwens voor het grootste deel in Luxemburg bevindt. Toen de opdracht vorig jaar werd uitgeschreven, ging het om het beheer van 725 Unix-servers, 700 Windows-servers, back-up en opslag goed voor 600 TB (exclusief tapes) en 1000 TB aan tapes en 775 racks in de computerkamers. Waarschijnlijk ligt dat aantal nu al hoger. Daarbovenop zouden nog specifieke of extra diensten gevraagd kunnen worden. DIGIT vroeg ook dat de leveranciers bij de dienstverlening de Cobit-methodologie zouden hanteren.