Tijdens de recente vakbeurs Cartes 2008 in Parijs pakte Banksys (nu Atos Worldline) uit met een nieuwe contactloze versie van de Xenta-terminal.

Die stoelt op NFC-technologie (Near Field Communication) en biedt het voordeel dat betaalkaarten al of niet contactloos kunnen worden ingelezen. Dat gebeurt door toevoeging van een contactloze module aan het bestaande toestel wat de aankoopkost beperkt.

Xenta werd van a tot z in België ontwikkeld en maakt nu deel uit van de Atos Worldline catalogus, een bewijs van het belang van de Banksysexpertise binnen de groep. Xenta zal begin 2009 op de markt gebracht worden. Het is nu wachten op de Belgische banken die eveneens de stap naar contactloos betalen moeten zetten als ze hun veel geroemde voorsprong willen behouden.

Daarnaast presenteerde Banksys een demo van EPAS (European Payments Application Software). Banksys maakt deel uit van het consortium dat de technische specificaties voor interoperabiliteit tussen de nationale elektronische betaalsystemen vastlegt ten behoeve van SEPA, de eengemaakte Europese markt voor betalingsverkeer.

Tussen twee bedrijven door werd ook nog de Xenta PoweredUSB-kabel uitgedokterd die de terminal op eenvoudige wijze aansluit op een kassa zonder eigen voeding.

Tijdens de recente vakbeurs Cartes 2008 in Parijs pakte Banksys (nu Atos Worldline) uit met een nieuwe contactloze versie van de Xenta-terminal. Die stoelt op NFC-technologie (Near Field Communication) en biedt het voordeel dat betaalkaarten al of niet contactloos kunnen worden ingelezen. Dat gebeurt door toevoeging van een contactloze module aan het bestaande toestel wat de aankoopkost beperkt. Xenta werd van a tot z in België ontwikkeld en maakt nu deel uit van de Atos Worldline catalogus, een bewijs van het belang van de Banksysexpertise binnen de groep. Xenta zal begin 2009 op de markt gebracht worden. Het is nu wachten op de Belgische banken die eveneens de stap naar contactloos betalen moeten zetten als ze hun veel geroemde voorsprong willen behouden. Daarnaast presenteerde Banksys een demo van EPAS (European Payments Application Software). Banksys maakt deel uit van het consortium dat de technische specificaties voor interoperabiliteit tussen de nationale elektronische betaalsystemen vastlegt ten behoeve van SEPA, de eengemaakte Europese markt voor betalingsverkeer. Tussen twee bedrijven door werd ook nog de Xenta PoweredUSB-kabel uitgedokterd die de terminal op eenvoudige wijze aansluit op een kassa zonder eigen voeding.