Het huidige exploitatiecontract voor 'shared ict-services' van de federale overheid wordt met een jaar verlengd. Dat is op de ministerraad beslist op voorstel van eerste minister Elio Di Rupo.

Het 'ICT Shared Services'-contract is een van de grote informaticacontracten van de federale overheid: het omvat de ict-cellen van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, Fedict, Personeel & Organisatie en de FOD Budget & Beheerscontrole. Het exploitatiecontract voor die shared ict-services loopt nu donderdag 12 juli af, maar de procedure voor het nieuwe contract loopt nog volop.

Die oproep werd al in oktober 2011 gepubliceerd. De geselecteerde bedrijven hebben het bestek ontvangen op 22 juni, maar de toewijzing is pas voorzien in december. Daarom dat de ministerrraad nu beslist heeft om het huidige contract te verlengen. SIS - Siemens IT Solutions and Services, dat ondertussen opgegaan is in AtoS - blijft dus nog een jaar langer aan de bak om "de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren."

Dat contract omvat de exploitatie van een heleboel uiteenlopende ict-diensten, zoals file, mail, mobile, storage, back-up, internettoegang, e-Premier, het federale erp-project FedCom, collaboration sites en het eHR-project dat opnieuw in de actualiteit zit. Het nieuwe contract gaat over dezelfde ict-diensten, maar dan eerder in een 'managed service'-vorm. Concreet gaat het om vier functionele exploitatiediensten die de servicecatalogus van de shared ict-services moet ondersteunen: operations, helpdeskdiensten, technische projectondersteuning bij nieuwe en bestaande initiatieven en ook rapportering. De waarde van het contract wordt geraamd op 12 tot 20 miljoen euro over 5 jaar.

Het huidige exploitatiecontract voor 'shared ict-services' van de federale overheid wordt met een jaar verlengd. Dat is op de ministerraad beslist op voorstel van eerste minister Elio Di Rupo. Het 'ICT Shared Services'-contract is een van de grote informaticacontracten van de federale overheid: het omvat de ict-cellen van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, Fedict, Personeel & Organisatie en de FOD Budget & Beheerscontrole. Het exploitatiecontract voor die shared ict-services loopt nu donderdag 12 juli af, maar de procedure voor het nieuwe contract loopt nog volop. Die oproep werd al in oktober 2011 gepubliceerd. De geselecteerde bedrijven hebben het bestek ontvangen op 22 juni, maar de toewijzing is pas voorzien in december. Daarom dat de ministerrraad nu beslist heeft om het huidige contract te verlengen. SIS - Siemens IT Solutions and Services, dat ondertussen opgegaan is in AtoS - blijft dus nog een jaar langer aan de bak om "de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren." Dat contract omvat de exploitatie van een heleboel uiteenlopende ict-diensten, zoals file, mail, mobile, storage, back-up, internettoegang, e-Premier, het federale erp-project FedCom, collaboration sites en het eHR-project dat opnieuw in de actualiteit zit. Het nieuwe contract gaat over dezelfde ict-diensten, maar dan eerder in een 'managed service'-vorm. Concreet gaat het om vier functionele exploitatiediensten die de servicecatalogus van de shared ict-services moet ondersteunen: operations, helpdeskdiensten, technische projectondersteuning bij nieuwe en bestaande initiatieven en ook rapportering. De waarde van het contract wordt geraamd op 12 tot 20 miljoen euro over 5 jaar.