Auteursrechtenmaatschappij Copiepresse kan de Europese Commissie voorlopig niet verbieden om persknipsels uit Franstalige kranten te publiceren.

Na Google wilt de Belgische auteursrechtenmaatschappij van Franstalige en Duitstalige uitgevers Copiepresse een nieuwe grote scalp: die van de Europese Commissie. Dat schrijft L'Echo. De Commissie publiceert persknipsels op haar website Europe Media Monitor (EMM). Copiepresse vindt dat een aantasting van het auteursrecht.

Maar de Brusselse rechter in eerste aanleg verklaart zich nu onbevoegd. Copiepresse had een hele argumentatie opgebouwd waarom de zaak voor een nationale rechtbank moest komen en niet voor het Europese Hof van Justitie, maar de rechter veegde die van tafel. Copiepresse kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak.

Auteursrechtenmaatschappij Copiepresse kan de Europese Commissie voorlopig niet verbieden om persknipsels uit Franstalige kranten te publiceren. Na Google wilt de Belgische auteursrechtenmaatschappij van Franstalige en Duitstalige uitgevers Copiepresse een nieuwe grote scalp: die van de Europese Commissie. Dat schrijft L'Echo. De Commissie publiceert persknipsels op haar website Europe Media Monitor (EMM). Copiepresse vindt dat een aantasting van het auteursrecht. Maar de Brusselse rechter in eerste aanleg verklaart zich nu onbevoegd. Copiepresse had een hele argumentatie opgebouwd waarom de zaak voor een nationale rechtbank moest komen en niet voor het Europese Hof van Justitie, maar de rechter veegde die van tafel. Copiepresse kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak.