De nieuwe Intel Core i7-processor richt zich uitdrukkelijk tot gamers en videofanaten. Uit onderzoek moet immers blijken dat een betere performance nog steeds bovenaan het verlanglijstje van de consument staat.

De Bourlaschouwburg in Antwerpen is één van de absolute hoogtepunten in laatclassicistische architectuur. Intel had de locatie voor de persconferentie over de Core i7 dan ook niet zomaar lukraak gekozen. De link naar de eerste reeks computerchips gebaseerd op de fel gehypte 'Nehalem'-architectuur is snel gelegd.

De Core i7-familie bestaat uit drie processoren bestemd voor desktops, de 920 (2,66 Ghz), de 940 (2,93 Ghz) en de 965 (3,23 Ghz). Eén 45 nanometer processor bevat vier kernen met telkens twee treads, waardoor de computer denkt dat je over 8 kernen beschikt. In principe kan je dus acht programma's simultaan laten draaien, zonder aan performantie in te boeten. Toepassingen die de verschillende kernen ten volle willen benutten, moeten daar wel voor geschreven zijn. Wanneer niet alle kernen gebruikt worden, schakelen de overbodige exemplaren zichzelf uit om energie te sparen.

Intel heeft hierop geanticipeerd met de 'Turbo Boost Technology', die het vermogen van één afzonderlijke kern gevoelig kan opvoeren wanneer dat nodig blijkt. Zo kan het dus gebeuren dat een kern die standaard op3,23 Ghz draait, opgepept wordt tot 3,46Ghz.

Elke kern is ook voorzien van een individuele stroomtoevoer, waardoor de processor in staat is om stroom af te snijden en lek-stroom tegen te gaan. De geïntegreerde geheugencontroller moet dan weer zorgen voor meer geheugenbandbreedte, en de 8 MB cache kan gebruikt worden door alle kernen voor een snelle en efficiënte gegevensverwerking.

De nieuwe chip is vooral bestemd voor toepassingen die gebruik maken van grote hoeveelheden data, waaronder de jongste generatie computergames en video in HD of 3D. Intel kijkt met speciale aandacht naar de gezondheidssector. Zo zouden artsen met de nieuwe processoren veel gemakkelijker 3D-weergaves van een patiënt kunnen oproepen, en op basis daarvan veel preciezer bepalen waar er moet geknipt en gesneden worden.

De nieuwe Intel Core i7-processor richt zich uitdrukkelijk tot gamers en videofanaten. Uit onderzoek moet immers blijken dat een betere performance nog steeds bovenaan het verlanglijstje van de consument staat. De Bourlaschouwburg in Antwerpen is één van de absolute hoogtepunten in laatclassicistische architectuur. Intel had de locatie voor de persconferentie over de Core i7 dan ook niet zomaar lukraak gekozen. De link naar de eerste reeks computerchips gebaseerd op de fel gehypte 'Nehalem'-architectuur is snel gelegd. De Core i7-familie bestaat uit drie processoren bestemd voor desktops, de 920 (2,66 Ghz), de 940 (2,93 Ghz) en de 965 (3,23 Ghz). Eén 45 nanometer processor bevat vier kernen met telkens twee treads, waardoor de computer denkt dat je over 8 kernen beschikt. In principe kan je dus acht programma's simultaan laten draaien, zonder aan performantie in te boeten. Toepassingen die de verschillende kernen ten volle willen benutten, moeten daar wel voor geschreven zijn. Wanneer niet alle kernen gebruikt worden, schakelen de overbodige exemplaren zichzelf uit om energie te sparen. Intel heeft hierop geanticipeerd met de 'Turbo Boost Technology', die het vermogen van één afzonderlijke kern gevoelig kan opvoeren wanneer dat nodig blijkt. Zo kan het dus gebeuren dat een kern die standaard op3,23 Ghz draait, opgepept wordt tot 3,46Ghz. Elke kern is ook voorzien van een individuele stroomtoevoer, waardoor de processor in staat is om stroom af te snijden en lek-stroom tegen te gaan. De geïntegreerde geheugencontroller moet dan weer zorgen voor meer geheugenbandbreedte, en de 8 MB cache kan gebruikt worden door alle kernen voor een snelle en efficiënte gegevensverwerking. De nieuwe chip is vooral bestemd voor toepassingen die gebruik maken van grote hoeveelheden data, waaronder de jongste generatie computergames en video in HD of 3D. Intel kijkt met speciale aandacht naar de gezondheidssector. Zo zouden artsen met de nieuwe processoren veel gemakkelijker 3D-weergaves van een patiënt kunnen oproepen, en op basis daarvan veel preciezer bepalen waar er moet geknipt en gesneden worden.