Voor de zogeheten Covid-19 Tracker maakt Microsoft gebruikt van Bing Maps, de eigen kaarttechnologie van het bedrijf. De wereldkaart toont aan de hand van rode cirkels welke gebieden (het zwaarst) getroffen zijn. Wanneer er wordt ingezoomd op de cirkel van een land, verschijnt er een kadertje met het aantal actieve besmettingen, het aantal overlijdens en het aantal mensen dat genezen is verklaard.

In de kolom aan de linkerkant rangschikt de Covid-19 Tracker de landen op basis van het aantal officiële ziektegevallen. België staat op het moment van schrijven op de dertiende plaats, Nederland op de elfde (met ruim 8.640 besmettingen). Bovenaan de lijst prijken de Verenigde Staten en Italië, gevolgd door China, Spanje en Duitsland.

Wanneer er in de lijst op een land wordt geklikt, toont de Covid-19 Tracker niet alleen extra details, maar lepelt zoekmachine Bing meteen ook een aantal aanverwante artikelen en soms ook video's op.

Dit artikel werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 maart, 12u08.

Voor de zogeheten Covid-19 Tracker maakt Microsoft gebruikt van Bing Maps, de eigen kaarttechnologie van het bedrijf. De wereldkaart toont aan de hand van rode cirkels welke gebieden (het zwaarst) getroffen zijn. Wanneer er wordt ingezoomd op de cirkel van een land, verschijnt er een kadertje met het aantal actieve besmettingen, het aantal overlijdens en het aantal mensen dat genezen is verklaard.In de kolom aan de linkerkant rangschikt de Covid-19 Tracker de landen op basis van het aantal officiële ziektegevallen. België staat op het moment van schrijven op de dertiende plaats, Nederland op de elfde (met ruim 8.640 besmettingen). Bovenaan de lijst prijken de Verenigde Staten en Italië, gevolgd door China, Spanje en Duitsland.Wanneer er in de lijst op een land wordt geklikt, toont de Covid-19 Tracker niet alleen extra details, maar lepelt zoekmachine Bing meteen ook een aantal aanverwante artikelen en soms ook video's op.Dit artikel werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 28 maart, 12u08.