De Vlaamse investeerder GIMV en IT Partners (van Imec) investeren vers geld in het Amerikaanse CoWare, dat esl-design (electronic system level) software en diensten levert. Het geld is onderdeel van een investeringsronde van 14 miljoen dollar.

Het bericht staat te lezen in De Tijd. Voor CoWare is het al de zesde kapitaalronde sinds de oprichting in 1996. Het bedrijf haalde tot dusver al ruim 30 miljoen dollar op. De nieuwe investeringsronde is goed voor 14 miljoen dollar of 10,12 miljoen euro, waarvan 2 miljoen euro afkomstig is van GIMC en een niet nader genoemd gedeelte van het Imec-fonds IT Partners. Voorts stappen ook Greylock Partners en Cadence Design in het kapitaal.

Het Amerikaanse CoWare komt uit de Imec-stal en heeft een r&d-vestiging in Leuven. Het bedrijf ontwikkelt ontwerp- en simulatiesoftwaretools zowel voor complete systemen als voor system-on-a-chip (SoC) ontwerp. GIMV en IT Partners investeren al sinds de oprichting in CoWare.

De Vlaamse investeerder GIMV en IT Partners (van Imec) investeren vers geld in het Amerikaanse CoWare, dat esl-design (electronic system level) software en diensten levert. Het geld is onderdeel van een investeringsronde van 14 miljoen dollar. Het bericht staat te lezen in De Tijd. Voor CoWare is het al de zesde kapitaalronde sinds de oprichting in 1996. Het bedrijf haalde tot dusver al ruim 30 miljoen dollar op. De nieuwe investeringsronde is goed voor 14 miljoen dollar of 10,12 miljoen euro, waarvan 2 miljoen euro afkomstig is van GIMC en een niet nader genoemd gedeelte van het Imec-fonds IT Partners. Voorts stappen ook Greylock Partners en Cadence Design in het kapitaal. Het Amerikaanse CoWare komt uit de Imec-stal en heeft een r&d-vestiging in Leuven. Het bedrijf ontwikkelt ontwerp- en simulatiesoftwaretools zowel voor complete systemen als voor system-on-a-chip (SoC) ontwerp. GIMV en IT Partners investeren al sinds de oprichting in CoWare.