Het aantal bedrijven dat zich specialiseert in het printen van 3D-modellen groeit. Je kunt ook al 3D-prints via het internet bestellen en er zijn zelfs mensen die hun oude inkjet ombouwen tot een 3D-printer.

De vaas op de foto hiernaast werd door Shapeways vervaardigd, een bedrijf waar je (eenvoudigere) 3D-prints op bestelling via het internet kunt verkrijgen in diverse materialen. Deze vaas werd laag voor laag opgebouwd met gerecycleerd glas en komt niet in alle pracht uit de 3D-printmachine tevoorschijn. Ze is achteraf bewerkt en beschilderd. Maar dat gebeurt ook wel bij een porseleinen vaas. Op deze video kan je zien hoe het bestel- en printproces bij Shapeways werkt:

Blijkbaar zijn er mensen die deze techniek zo fascinerend vinden dat ze hun oude inkjet ombouwen tot een 3D-printer. Op de volgende video kan je zien wat een kerkwerk het is om op deze manier iets in 3D te printen. En is het is ook niet meteen duidelijk wat het resultaat nu eigenlijk is... Er is zelfs een Yahoo zelfhulpgroep over 3D-printen: diy_3d_printing_and_fabrication.

Het aantal bedrijven dat zich specialiseert in het printen van 3D-modellen groeit. Je kunt ook al 3D-prints via het internet bestellen en er zijn zelfs mensen die hun oude inkjet ombouwen tot een 3D-printer. De vaas op de foto hiernaast werd door Shapeways vervaardigd, een bedrijf waar je (eenvoudigere) 3D-prints op bestelling via het internet kunt verkrijgen in diverse materialen. Deze vaas werd laag voor laag opgebouwd met gerecycleerd glas en komt niet in alle pracht uit de 3D-printmachine tevoorschijn. Ze is achteraf bewerkt en beschilderd. Maar dat gebeurt ook wel bij een porseleinen vaas. Op deze video kan je zien hoe het bestel- en printproces bij Shapeways werkt: Blijkbaar zijn er mensen die deze techniek zo fascinerend vinden dat ze hun oude inkjet ombouwen tot een 3D-printer. Op de volgende video kan je zien wat een kerkwerk het is om op deze manier iets in 3D te printen. En is het is ook niet meteen duidelijk wat het resultaat nu eigenlijk is... Er is zelfs een Yahoo zelfhulpgroep over 3D-printen: diy_3d_printing_and_fabrication.