Tot op heden werd Street View uitsluitend door Google-medewerkers gemaakt, met behulp van eigen voertuigen en camera's. Dat gaat veranderen: voortaan kunnen ook gebruikers hun eigen Street View ontwikkelen. Dat meldt de zoekgigant op zijn blog.

Bezitters van een Android-toestel of een digitale spiegelreflexcamera kunnen middels de Photo Sphere-functie hun eigen panoramafoto's schieten. Deze foto's kunnen met een speciale tool van Google aan elkaar geplakt worden tot beelden van 360 graden. Die kan je op Google Maps zetten en delen, waarna iedereen door jouw eigen virtuele landschappen kan navigeren.

Google ziet onder meer mogelijkheden voor natuurorganisaties, die via deze weg de plaatsen die zij beschermen kunnen vastleggen en promoten. Het opent volgens Evan Rapoport, product manager bij Google Maps, ook deuren voor fotografen. Zij kunnen de "diversiteit van een specifieke locatie laten zien", op bepaalde momenten van de dag, bij bepaalde weersomstandigheden of tijdens culturele evenementen. Gebruikers of ontwikkelaars worden ook in staat gesteld hun "Street Views" te embedden op hun website of er een app mee te bouwen.

Door Street View open te stellen voor iedereen, hoopt Google ook plaatsen die nog niet beschikbaar waren online te krijgen.

Tot op heden werd Street View uitsluitend door Google-medewerkers gemaakt, met behulp van eigen voertuigen en camera's. Dat gaat veranderen: voortaan kunnen ook gebruikers hun eigen Street View ontwikkelen. Dat meldt de zoekgigant op zijn blog. Bezitters van een Android-toestel of een digitale spiegelreflexcamera kunnen middels de Photo Sphere-functie hun eigen panoramafoto's schieten. Deze foto's kunnen met een speciale tool van Google aan elkaar geplakt worden tot beelden van 360 graden. Die kan je op Google Maps zetten en delen, waarna iedereen door jouw eigen virtuele landschappen kan navigeren. Google ziet onder meer mogelijkheden voor natuurorganisaties, die via deze weg de plaatsen die zij beschermen kunnen vastleggen en promoten. Het opent volgens Evan Rapoport, product manager bij Google Maps, ook deuren voor fotografen. Zij kunnen de "diversiteit van een specifieke locatie laten zien", op bepaalde momenten van de dag, bij bepaalde weersomstandigheden of tijdens culturele evenementen. Gebruikers of ontwikkelaars worden ook in staat gesteld hun "Street Views" te embedden op hun website of er een app mee te bouwen. Door Street View open te stellen voor iedereen, hoopt Google ook plaatsen die nog niet beschikbaar waren online te krijgen.