De Mechelse snelgroeiende start-up Ict4me is overgenomen door het investeringsvehikel Crescent, dat ook al de activiteiten van Zenitel België en Nederland en Zenitel Wireless France overnam.

Ict4me is het bedrijfje van Koen Blanquart. Het levert managed ict-services aan kmo's. Het doet dat aan een prijs per gebruiker per maand. De firma is pas begin vorig jaar opgericht, met de hulp van business angels als Patrik Vandewalle (ex-Econocom, Skelia) en Nicolas Collette (Tandberg). Vandaag telt het bedrijf al zo'n 120 klanten en 10 medewerkers. "We zijn slachtoffer van ons eigen succes", legt Blanquart uit. "Wilden we verder kunnen groeien, dan hadden we een financieel sterke partij nodig." Dit jaar haalt Ict4me een omzet van 1 miljoen euro.

Ict4me blijft een entiteit op zich, maar dus voortaan met de ruggensteun van een financieel sterke groep. "Voor Crescent ging het hem vooral over het absorberen van de know-how van een managed services-bedrijf, daar waar ze met Zenitel vooral een projectbedrijf hebben."

Opmerkelijk: in Crescent hebben een hele lijst ex-Telindus'ers de krachten gebundeld. In het bestuur zetelen onder meer Edwin Bex, Eric Van Zele, Alain Van Den Broeck, Bart Geeraerts en Jan De Schepper. Dat Koen Blanquart van Ict4me in het verleden zelf cto was bij Telindus, is niet geheel toevallig. "We hebben ook met andere bedrijven gepraat. In de uiteindelijke keuze helpt het dan als je wat affiniteit hebt met mensen van de andere partij. De stelling 'people buy from people they like' gaat hier wel op."

De Mechelse snelgroeiende start-up Ict4me is overgenomen door het investeringsvehikel Crescent, dat ook al de activiteiten van Zenitel België en Nederland en Zenitel Wireless France overnam. Ict4me is het bedrijfje van Koen Blanquart. Het levert managed ict-services aan kmo's. Het doet dat aan een prijs per gebruiker per maand. De firma is pas begin vorig jaar opgericht, met de hulp van business angels als Patrik Vandewalle (ex-Econocom, Skelia) en Nicolas Collette (Tandberg). Vandaag telt het bedrijf al zo'n 120 klanten en 10 medewerkers. "We zijn slachtoffer van ons eigen succes", legt Blanquart uit. "Wilden we verder kunnen groeien, dan hadden we een financieel sterke partij nodig." Dit jaar haalt Ict4me een omzet van 1 miljoen euro. Ict4me blijft een entiteit op zich, maar dus voortaan met de ruggensteun van een financieel sterke groep. "Voor Crescent ging het hem vooral over het absorberen van de know-how van een managed services-bedrijf, daar waar ze met Zenitel vooral een projectbedrijf hebben." Opmerkelijk: in Crescent hebben een hele lijst ex-Telindus'ers de krachten gebundeld. In het bestuur zetelen onder meer Edwin Bex, Eric Van Zele, Alain Van Den Broeck, Bart Geeraerts en Jan De Schepper. Dat Koen Blanquart van Ict4me in het verleden zelf cto was bij Telindus, is niet geheel toevallig. "We hebben ook met andere bedrijven gepraat. In de uiteindelijke keuze helpt het dan als je wat affiniteit hebt met mensen van de andere partij. De stelling 'people buy from people they like' gaat hier wel op."