Een internationale criminele bende heeft meer dan 40 miljoen kredietkaartnummers gestolen. Dat schrijft de Britse openbare omroep BBC op zijn website.

De groep van elf hackte computers van winkels en banken, en installeerde software die de nummers van de kredietkaarten kon achterhalen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat weten dat het om de grootste en meest complexe zaak in de geschiedenis van identiteitsdiefstal gaat. De groep, die ingerekend werd in Boston, wordt uiteraard vervolgd.

Na de feiten reden de criminelen door tal van woonwijken, in de hoop nog meer informatie te vergaren via draadloze thuisnetwerken. Door zo te werken, kwam de groep aan wachtwoorden, inlogcodes, en nog meer nummers van creditcards.

De bende zou de gestolen identiteitsgegevens hebben opgeslagen op servers in de VS en in Europa. Daarna werd de informatie verkocht.

Van de elf verdachten komen er drie uit de Verenigde Staten. De anderen hebben onder meer de Wit-Russische, de Chinese en de Oekraïense nationaliteit.

Een internationale criminele bende heeft meer dan 40 miljoen kredietkaartnummers gestolen. Dat schrijft de Britse openbare omroep BBC op zijn website. De groep van elf hackte computers van winkels en banken, en installeerde software die de nummers van de kredietkaarten kon achterhalen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat weten dat het om de grootste en meest complexe zaak in de geschiedenis van identiteitsdiefstal gaat. De groep, die ingerekend werd in Boston, wordt uiteraard vervolgd. Na de feiten reden de criminelen door tal van woonwijken, in de hoop nog meer informatie te vergaren via draadloze thuisnetwerken. Door zo te werken, kwam de groep aan wachtwoorden, inlogcodes, en nog meer nummers van creditcards. De bende zou de gestolen identiteitsgegevens hebben opgeslagen op servers in de VS en in Europa. Daarna werd de informatie verkocht. Van de elf verdachten komen er drie uit de Verenigde Staten. De anderen hebben onder meer de Wit-Russische, de Chinese en de Oekraïense nationaliteit.